Disperat rău! Creţu implementează sistemul de vot la distanţă în Consiliul Local

303

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, este îngrijorat că nu are majoritatea necesară ca să treacă prin Consiliul Local, convocat joi în şedinţă extraordinară, proiectul privind construcţia centrului intermodal de transport din cauza unui consilier din majoritatea PSD-ALDE care este plecat în străinătate. În aceste condiţii, edilul bistriţean forţează nota si susţine că respectivul ales va fi adus în sala de şedinţe „prin sisteme informatice”.

 

Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, nu vrea să renunţe la proiectul privind construcţia centrului intermodal de transport pentru care cere finanţare din fonduri europene, astfel că acesta figurează din nou pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal, care va avea loc joi, după ce a fost respins de două ori la rând în luna iulie. Conform regulamentului însă, proiectul ar trebui readus în faţa aleşilor locali abia peste 6 luni, dar din cauză că ar putea pierde termenul limită pentru depunerea proiectului, edilul bistriţean i-a convocat.

Acest proiect a fost supus votului în Consliul Local în două şedinţe convocate în luna iulie, dar de fiecare dată majoritatea PSD -ALDE nu a reuşit să obţină două treimi din voturi.

Acum, primarul Ovidiu Creţu are emoţii foarte mari în ceea ce priveşte votul pe acest proiect, în condiţiile în care aleşii puterii din Consiliul Local Bistriţa nu sunt nici de această dată în număr complet, întrucât unul dintre aceştia îşi petrece concediul în străinătate. Edilul bistriţean susţine însă că respectivul consilier local va vota de la distanţă, prin sisteme informatice.

„Noi (n.r: PSD- ALDE ) avem două treimi în Consiliul Local. Din păcate, unul dintre consilieri e plecat în străinătate şi s-ar putea să vină, s-ar putea să-l aducem prin sisteme informatice în sală. Cumva vom încerca să trecem acest proiect (…) După ce vom trece proiectul în Consiliul local, putem să depunem proiectul pentru finanţare pe Programul Operaţional Regional, după care va urma analiza proiectului, verificarea lui. Eu cred că, până la sfârşitul anului, vom avea semnat contractul de finanţare”, a declarat Ovidiu Creţu într-o emisiune la un post local de televiziune.

Centrul intermodal prevede construirea unei autogări imense, care va lua forma unei pasarele ce se va întinde pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați și va fi un punct ce va lega partea nordică cu cea sudică a orașului, peste calea ferată.

 

2 COMENTARII

  1. ” Votul la distantza ” este o manareala si o porcarie ordinara !
    Trebuie facuta legea astfel incat, pentru vot, cu cel putin 30 de zile inainte , sa se inscrie pe listele electorale cine vrea sa se implice la vot sa vina aici, ACASA , sa voteze personal si la sectia de care apartine dupa domiciliu sau resedintza legal constituita si nu prin gari, autogari, aeroporturi si / sau mai stiu eu pe sub ce poduri ale Londrei, Parisului, Vienei sau America… , pe unde s-a aciuat diaspora asta care numai sicane ne face nicidecum vre-un BINE SOCIAL… sau de aici pe sub podurile , canalele si viaductele de la noi …
    Cine nu se inscrie pe liste, inseamna ca se abtine si-i este egal cine va castiga alegerile, iar dupa finalizarea acestora, MUCLES si bota pe toti ” urlaii ” care zbiara sistematic in drum ! DEMOCRATIE, inseamna ordine, curatenie, disciplina si respectul fata de societatea din care faci parte , chiar daca nu-ti place si esti pasiv la politica , nu te implici si-ti este egal unde stai, muncesti si dai „darile la stat ” .

  2. Aici este vorba de a vota in Consiliul Local nu este vorba de alegeri.
    Si vum trebuie un vot ca sa treaca proiectele PSD Centru intermodal, asfaltarea strazii la blocurile lui Harsanu etc, musai trebuie sa voteze din strainatate,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here