Discuții aprinse au avut loc în ședința ordinară de joi a Consiliului Local Bistrița, pe marginea proiectului care face referire la schimbarea destinației unei suprafețe de 32 de hectare din 38 de la Liceul Agricol, unde municipalitatea intenționează să realizez un cartier al tinerilor.

 

În cadrul acestei şedinţe au avut loc discuţii contradictorii cu privire la proiectul de hotărâre care urmăreşte stabilirea unor măsuri în vederea schimbării destinaţiei terenului în suprafaţă de 32 hectare aferent Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa, din teren agricol în teren destinat edificării de locuinţe proprietate privată de către tineri sub 35 de ani.

În timp ce aleşii social-democrați consideră că acest proiect este benefic pentru oraş, cei din opoziție susțin că este o investiţie care nu e necesară pentru cetăţenii bistriţeni.

 

Legat de proiectul cu privire la terenul agricol, consilierul local PSD și totodată inspector general școlar, Camelia Tabără, susţine că: „Acest proiect poate să fie salvarea Liceului Agricol, dacă în zona respectivă se dezvoltă un cartier de tineri şi fără nicio problemă îşi favorizează ciclurile inferioare ale învăţământului, care înseamnă preşcolar, primar, gimnazial, cu o minimă cheltuială şi cu o minimă chestiune„.

În acelaşi context, Camelia Tabără şi-a precizat nemulţumirea legată de faptul că părinţii nu aleg pentru copiii lor să înveţe în şcoli profesionale, „părinţi care vor să îşi facă copiii domni şi nu îi trimit la profesionale”.

În replică, consilierul liberal Ioan Peteleu a spus: „Dovedesc cu acte că nu e aşa.” Aceasta mai precizează că o soluţie este „Parteneriatul cu agentul economic şi copilul să înveţe meserie acolo.”

La aceeaşi şedinţă de consilu local a luat parte și deputatul PMP Ionuţ Simionca, care a fost interesat de costurile acestui proiect.

„Nu am făcut estimarea costurilor infrastructurii, aceasta se va face de către colegii mei de la Urbanism”, a răspuns viceprimarul Cristian Nicolae, inițiatorul proiectului.

„O să discutăm planul urbanistic zonal care se va realiza în zona respectivă, se vor spune şi costurile şi  tot ce trebuie să ştim pentru a aproba dezvoltarea în zona respectivă”, a precizat primarul Ovidiu Crețu.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.