Studiul efectuat asupra cimitirului evanghelic din Bistrița, de către Miki Weihrauch stabilit în Nürnberg, se află în salonul săsesc de la „Casa cu Lei”.

Orice vizitator care trece pe la „Casa cu Lei”, cu un simplu click poate vedea atât mormântul cât și piatra funerară a strămoșilor care se odihnesc în cimitirul din Bistrița.

De asemenea este o modalitate la îndemâna oricărui vizitator din Germania sau Austria care vor să-și redescopere locul de odihnă al înaintașilor.

Prof. Günter Klein prezent recent la Bistrița, a dotat Salonul săsesc cu o hartă a bisericilor săsești din Nosnerland și de asemenea cu cartea „Die Siebenburgen Sachsen” (Sașii din Siebenburgen).

Cartea apărută în 1959, la editura Hans E. Gunther din Stuttgart este semnată de artistul fotograf Hans Retzlaff cu o introducere care aparține Barbarei Pischel. În primele pagini, cititorul este informat asupra istoriei Transilvaniei încă din perioada Daciei insistând apoi, pe apoi momentul în care în această parte de țară au venit sașii aducând cu ei ocupații și obiceiuri, unele păstrate până astăzi.

„Găsim aici informații interesante despre Sibiu, Brașov dar și despre orașul nostru Bistritz (Bistrița). O prezentare exactă și riguroasă a celor 48 de poze artistice care formează apreciatul album, completează fericit această carte.
Inclus în colecția ”Parthenon”, albumul semnat de Hans Retzlaff și Barbara Pischel numără puține exemplare chiar și în Germania. Existența lui în cadrul ”Salonului săsesc” – „Casa cu Lei” constituie o reală bucurie pentru care mulțumesc Prof. Günter Klein și tuturor bistrițenilor stabiliți în Germania și Austria care-și amintesc cu drag de locurile natale”, precizează prof. Dorel Cosma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.