Diana Morar, deputat PNL de Bistrița-Năsăud, a susținut marți în plenul Camerei Deputaților proiectul Guvernului privind unele măsuri în domeniul justiţiei, în contextul pandemiei de Covid-19.

 Potrivit deputatei bistrițence, proiectul de lege, dezbătut și adoptat în procedură de urgență, reglementează măsuri specifice aplicabile pe durata stării de alertă și pe 30 de zile de la încetarea acesteia, în scopul asigurării protecției sanitare adecvate a magistraților, a personalului auxiliar de specialitate și a celui conex din cadrul instanțelor și parchetelor, concomitent cu asigurarea protecției sanitare a justițiabililor împotriva îmbolnăvirii cu coronavirus, în contextul desfășurării activităților judiciare. 

„Proiectul reglementează, în regim de urgență, posibilitatea prioritizării activității de judecată a cel puțin uneia dintre secțiile instanței sau a unei instanțe în ansamblul său.

Astfel, va exista posibilitatea restrângerii activității de judecată a uneia sau mai multor secții, ori a întregii instanțe, pe o durată de cel mult 14 zile, cu posibilitate de prelungire. Totodată, vor putea fi luate măsuri în materie civilă și penală precum: ședințe de judecată prin mijloace de telecomunicație audiovizuală, termene scurte de judecată, comunicarea actelor prin mijloace electronice, audieri prin videoconferință”, a explicat Diana Morar pe pagina sa de Facebook. Senatul este cameră decizională în acest caz.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here