Pachetul de legi pe justiţie, și anume cele privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis, a anunțat Diana Morar, deputat de Bistrița-Năsăud, pe pagina sa de Facebook.

În prealabil, Curtea Constituţională a respins sesizările depuse de unele partide şi de Avocatul Poporului la legile justiției adoptate în Parlament.

„Mă bucur că, în calitate de membru al comisiei parlamentare pentru legile justiției, am contribuit la realizarea unor acte normative fără fisuri constituționale, care reprezintă un moment important în modernizarea sistemului judiciar și totodată ultima condiție îndeplinită în proiectul de țară ”România în Spațiul Schengen”, dar și pentru eliminarea raportului MCV.

Legile au fost supuse dezbaterilor tuturor celor implicați, iar în redactarea lor, sub coordonarea ministrului Justiției Cătălin Predoiu, din a cărui echipă ministerială am făcut parte în 2020 în calitate de secretar de stat, s-a ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, de raportul MCV și de raportul GRECO”, a mai scris Diana Morar.

1 COMENTARIU

  1. Luna trecuta după ce Parlamentul olandez a votat împotriva aderării României la Schengen, Ciuca spunea ca „nu îl îngrijorează deloc”, in schimb Ciolacu facea pe grozavul si spunea că nu va accepta „o jignire faţă de România şi români”. Argumentul lui Ciolacu este că „România îndeplineşte toate cerinţele TEHNICE de a intra în Spaţiul Schengen.” Numai ca în documentul Parlamentului olandez se face referire la „corupţia persistentă” şi „problemele persistente legate de crima organizată”. Referitor la „corupţia persistentă” tocmai Marcel Ciolacu- Liderul PSD are certificat de luptător cu merite deosebite, deși în Buzău n-a fost nicio revoluție. (Vezi: https://www.mediafax.ro/politic/ciolacu-cautat-la-dosarul-de-revolutionar-usr-a-deschis-proces-pentru-desecretizare-21250574)
    Prin urmare pentru aderarea României la Schengen nu-i suficientă îndeplinirea conditiilor tehnice. Mai trebuie înlăturate coruptia si impostura de la vârful clasei politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.