Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare este o variantă pe care PNL o ia în calcul și care va fi discutată în coaliția de guvernare, spune deputatul liberal Diana Morar.

„Am susținut de multă vreme varianta comasării alegerilor, cu mai multe argumente legate de eficientizarea activității administrative și a economiei cheltuielilor bugetare (aproximativ 2 miliarde lei – spre comparație impactul bugetar pentru creșterea pensiilor este de 4 miliarde lei).

Chiar dacă ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare a venit de la PSD, iar opoziția critică vehement acest scenariu, este o variantă pe care PNL o ia serios în calcul, acest aspect fiind discutat ieri (n. r. – miercuri, 31 ianuarie ) în ședința forului de conducere a partidului, unde s-a agreat începerea discuțiilor pe acest subiect în coaliția de guvernare.

Din punctul nostru de vedere, principalul beneficiu ar fi dat de o participare mai mare la vot asigurând astfel reprezentativitatea, pe lângă avantajele bugetare și legate de organizarea eficientă a unui an electoral încărcat.

Având în vedere termenele foarte strânse și necesitatea armonizării legislative ce implică măsurile de organizare a alegerilor comasate pe data de 9 iunie, decizia va fi luată destul de repede și va fi un calendar predictibil al tururilor de scrutin. Sunt importante și discuțiile din interiorul partidului, consultările cu filiale și dezbaterile, pentru a lua cele mai bune decizii pentru români.

La finalul zilei, indiferent de insinuările partidelor speriate de ideea comasării, din diverse motive, interesul oamenilor rămâne prioritate zero, astfel ca în prim planul preocupărilor PNL stă actul de guvernare și prioritățile legislative ale sesiunii parlamentare ce începe astăzi (n. r. joi, 1 februarie)”, a notat Diana Morar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.