Valea Prahovei rămâne şi în acest an destinaţia preferată pentru petrecerea Revelionului românilor. Totuşi preţurile destul de mari îi determină pe unii să aleagă sejururile din afara ţării, unde la aceleaşi sume beneficiază de condiţii mult mai bune. În topul preferinţelor a rămas Austria, Franţa, dar şi Unagria, unde preţurile sunt considerabil mai mici decât în ţară.

Preţurile piperate practicate în acestă perioadă a anului de către prestatorii de servicii de turism nu îi descurajează pe românii care doresc să îşi petreacă noaptea dintre ani într- una din zonele montane ale ţării. Sunt totuşi persoane care cântăresc ceva mai bine oferete şi optează pentru serviciile oferite peste hotare. Astfel, cei care doresc să îşi petreacă Revelionul în zona Bran-Moeciu scot din buzunar ceva mai mulţi bani, decât cei care serbează anul nou într-una din capitalele Europei. Cei care optează în acest an pentru un Revelion exotic în Rio de Janeiro sau pe una dintre insulele Mauritius, trebuie să ştie că pachetele turistice încep de la suma de aproximativ 3.000 de euro de persoană.

România

Cea mai căutată destinaţie din România pentru petrecerea Revelionului rămâne în continuare Valea Prahovei.

La Sinaia sau în zona Bran-Moeciu locurile de cazare pentru perioada anului nou s-au epuizat încă de la începutul lunii noiembrie. Pentru un sejur de revelion românii au scos din buzunar sume cuprinse între 500 şi 1500 de euro de persoană. În Sinaia, la una dintre pensiunile de cinci stele, sejurul de cinci zile în acestă perioadă a anului, în care este cuprins doar micul de jun, costă nu mai puţin de 1.100 de euro.
Pentru cei care doresc un Revelion mai pitoresc, pot opta pentru zona Maramureşului, însă preţurile practicate sunt şi aici destul de piperate. Cinci nopţi de cazare la un hotel de trei stele în Borşa, cu regim de masă demipensiune şi cu cina festivă inclusă poate ajunge la nu mai puţin de 2.300 de lei de persoană. Tot în Maramureş, mai exact la Mogoşoaia, trei nopţi de cazare în care este prinsă şi petrecerea dintre ani, la o pensiune de două stele costă 1.200 de lei.
Pentru cei care vor să schimbe anul acesta peisajul de munte, dar vor să rămână tot pe plaiurile româneşti pot opta pentru Delta Dunării. Pe lângă tadiţionalele preparate din porc, pot opta pentru felurite delicatese din peşte. Dacă la o pensiune de două margarete un sejur nu costă mai mult de 750 de lei, cu toate mesele incluse, situaţia se schimbă la cele de cinci margarete, unde serviciile în acest sezon se plătesc şi cu suma de 1.200 de lei de persoană.

Capitalele Europei

Numeroase pachete turistice în perioada Revelionului s-au vândut şi în capitalele Europei. Preţurile rezonabile, situate între 138-700 de euro, au atras mai mulţi turişti români.

În capitala Ungariei un pachet pentru sejur de patru nopţi în perioada anului nou se poate achiziţiona şi la preţul de doar 138 de euro. Preţul pare destul de modic când vine vorba de cazare la un hotel de cinci stele, însă în acest preţ nu este inclus transportul şi nici masa festivă dintre ani.
Preţuri rezonabile se vehiculează şi în capitala Austriei, Viena. Aici un sejur de trei nopţi într-unul din cele mai frumose hoteluri din oraş se poate obţine la suma de 260 de euro. Cazarea se face la un hotel de patru stele în care este inclus şi micul dejun, iar transportul este asigurat cu autocarul. Separat se plăteşte în plus doar masa de festivă de revelion şi evetualele excursii în împrejurimi.
În comparaţie cu preţurile practicate în ţara noastră, Revelionul în capitala Greciei pare destul de ieftin. Un sejur de patru stele în oraşul zeiţei Înţelepciunii, Atena, costă 500 de euro. Regimul de masă este cel de demipensiune, iar în preţ este inclus şi accesul la toate punctele de recreere ale hotelului. Singurul lucru ce trebuie plătit în plus de către turist este taxa de aeroport, undeva în jur de 100 de euro.
Praga, oraşul celor 100 de turnuri, îşi atrage turiştii în această perioadă a anului cu oferte din ce în ce mai variate. Agenţiile de turism din România recomandă această destinaţie, deoarece este una dintre cele mai convenabile, ţinând cont de raportul preţ-calitate. Cu 650 de euro poţi petrece Revelionul într-un hotel de patru stele, cu servicii all-inclusiv. În această sumă este cuprins chiar şi biletul de avion.
Un sejur în oraşul luminilor, Paris, costă la acest sfârşit de an se ridică la suma de aproximativ 700 de euro. Se asigură transport cu avionul şi cazare cu regim de demipensiune la un hotel de trei stele chiar în inima capitalei franceze. În această sumă turistul beneficiază şi de vizită la muzeul Louvre, seara de un tur panoramic al oraşului cu autocarul, vizite la catedrala Notre Dame, Palatul Versailles şi la alte puncte turistice din zonă.
 
Revelion exotic

În Maldive un sejur de opt zile se ridică la 1.100 de euro de persoană, însă nu este inclus decât micul dejun. Se plătesc separat biletul de avion, de 1.370 de euro, transferul de la şi la resort în valoare de 51 de euro şi binenţeles masa festivă de anul nou, care costă nu mai puţin de 120 de euro de persoană. Aşadar un Revelion de patru stele cu toate facilităţile incluse se ridică la o valoare de cel puţin 3.000 de euro.

Pentru zece zile de relaxare în perioada anului nou în Rio de Janeiro trebuie să scoţi din buzunar 2.770 de euro, însă în acestă sumă beneficiezi doar de transportul cu avionul, transferul de la aeroport la hotel, cazarea cu mic dejun şi asistenţă turistică. Preţul va creşte considerabil după ce se plăteşte asigurarea medicală, taxa de aeroport şi securitate în valoare de 430 de euro şi cina festivă. Toate serviciile vor fi însă de patru stele.
Cu 3.200 de euro un revelion de vis în Republica Dominicană poate deveni realitate. Cazarea se face la un hotel de cinci stele, care dispune de şapte restaurante, un snack-bar, şapte baruri, două piscine exterioare, piscină interioară, piscină exterioară pentru copii, sală gimnastică, babysitting, fitness, jacuzzi, saună, coafor, sporturi acvatice, trei terenuri de tenis, animaţie zilnică, casino, centru medical, magazine de suveniruri, mini market, internet-café şi nelipsitul room service. În cele zece zile de răsfăţ cu servicii all-inclusiv pe una din cele mai fumoase insule din Caraibe este inclusă şi petrecerea de Anul Nou.
Una dintre cele mai scumpe oferte pentru Revelion are ca destinaţie Insulele Mauritius. Pachetul costă 3.500 de euro şi include opt nopţi de cazare cu demipensiune la un hotel de cinci stele, transport cu avionul, transferuri şi asistenţă turistică. În timpul liber, turiştii pot alege între o croazieră “la apusul soarelui” pe coasta de vest a insulei sau o plimbare sub apă, un scuba-diving printre corali.

Iulia Balazs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.