Nici n-a început bine anul 2018 că scandalul a reînceput în forță în guvernul României. Profitând de declanșarea scandalului polițistului pedofil Eugen Stan, premierul României Tudose – SRI cere demisia ministrului de Interne Carmen Dan pe motiv că este mincinoasă.

N-are rost să intrăm în jocul cine are dreptate, Carmen Dan sau Tudose-SRI. Miza este clară. Tudose-SRI încurajat după victoria de anul trecut când i-a eliminat prin șantaj din guvernul României pe miniștrii Sevil Shhaideh și Rovana Plumb – se pregătește să facă același lucru cu Carmen Dan care are o poziție mult mai importantă, cea de ministru de Interne, adică de responsabilă a celui mai important minister de forță pe care-l are PSD că doar serviciile SRI și SIE sunt în ograda sistemului în fruntea căruia tronează președintele Klaus Werner Iohannis. Și asta cu doar o săptămână înaintea mitingului, mamut din 20 ianuarie când potrivit unor mesaje iresponsabile care circulă în mediul virtual ”tinerii frumoși și liberi” vor să ocupe în mod ”pașnic”? Parlamentul. Deci când ne așteptăm la o posibilă răsturnare cu forța a ordinii constituționale, Tudose-SRI n-are altceva de făcut decât să încerce decapitarea ministrului de Interne. Și Tudose-SRI poate face asta foarte simplu, îi propune președintelui Iohannis demiterea lui Carmen Dan, iar Werner va fi mai mult decât fericit să o facă. Și atunci să te ții la mitingul neautorizat din 20 ianuarie. Poate o să pățim și noi rușinea ca cei din Republica Moldova, un stat eșuat, să fie ocupat pentru câteva ore sau zile Parlamentul. O, ce-o să jubileze presa de stânga occidentală care-i sprijină de altfel pe cretinii decerebrați din stradă. Un astfel de specimen împuțit se numește Petre Iancu și lucrează la Deutsche Welle secția română și care cere aprig demisia lui Carmen Dan și îl ridică în slăvi pe cunoscutul imbecil provocator Mălin Bot. Oare acesta să fie punctul de vedere oficial al R.F.G.?

Dar să revenim la Tudose-SRI. Chiar dacă nu va îndrăzni să meargă așa de departe încât să ceară până la CEX-ul PSD de la sfârșitul lunii demiterea lui Carmen Dan, războiul cu conducerea PSD, în speță cu echipa care-l are în frunte pe Dragnea este deschis. Tudor-SRI vrea să facă vezi, Doamne restructurarea guvernului. Dar de ce acum? Simplu, din cauza legilor justiției. Ele au fost votate de către Parlament și sunt la promulgare la președinte care nu le poate ține mai mult de 30 de zile, trebuie ori să le promulge, ceea ce nu se va întâmpla acum, ori să le atace la Curtea Constituțională așa cum a făcut-o deja PNL, ori să le retrimită în Parlament când după un nou vot, Klaus Werner Iohannis va fi obligat să le promulge. Și atunci adio sistem de forță, adio arestări și condamnări abuzive. De aceea, Tudose-SRI trebuie prin neîncetatele lui cereri să-și răstoarne propriul guvern, iar PSD-ALDE să piardă guvernarea. Simplu ca bună-ziua, în rest avem doar diversiuni care trebuie să acopere acest scop. Președintele a spus-o clar dacă Tudose-SRI este demis de propriul partid, el nu va mai numi un premier de la PSD-ALDE.

Și acesta este scopul ultim al Sistemului-Iohannis, schimbarea raportului forte în Parlamentul României, prin crearea unei noi majorități, așa încât legile justiției să nu mai fie votate din nou. Și cine este de vină? Fără îndoială, Liviu Dragnea care a crezut că poate să negocieze cu sistemul, a greșit nu o dată, ci de două ori numind doi premieri Grindeanu SRI și Tudose SRI care nu sunt ai lui sau ai partidului, ci ai sistemului. Iar păcatul originar l-a făcut pe Dragnea fix acum un an. După ce președintele a refuzat numirea lui Sevil Shhaideh în funcția de premier, Iohannis trebuia suspendat, iar Tăriceanu în luna în care gira funcția de președinte al statului o numea pe Shhaideh, demitea procurorului general și procurorul șef al DNA, iar Iohannis se putea întoarce pe post de mascotă în geam la Palatul Cotroceni. N-a făcut-o. De aceea e un prost. Să vedem cum o să se descurce prostul cu SRI-ul.

Liviu Man

1 COMENTARIU

  1. Parerea noastra a cititorilor, este ca Primul-ministru, trebuie EL sa-si aleaga echipa de lucru si nu sa i se impuna stil „pumn in gura ” . Daca dumnealui a inteles ca doamna ministru de interne nu este potrivita pentru acest post, trebuia sa fie lasat sa faca schimbarile de rigoare .
    Oricum si parerea cititorilor, cred ca este ca aceasta doamna, deosebita de altfel, nu are ce cauta la acest minister si este bine sa ocupe domnia sa functii, acolo unde are scoala si calificarile necesare, iar la interne sunt suficienti generali pensionari ( de la interne calificati in domeniul judiciar si militar al statului ) care sa ocupe aceasta functie de forta si de putere fizica din stat , ca si la Armata de altfel… fiind doua insititutii „cheie” pentru ordine , siguranta si stabilitate sociala .
    As avea o satisfactie deosebita, daca in acest moment, domnul Presedinte Johannis, o sa numeasca un prim-ministru de la cei din opozitie si sa schimbe guvernul complet, asa sa-i invete minte pe domnii PSD_ALDE . Problema este insa una dureroasa, ca ori pe cine ar numi… este unul si acelasi lucru… cata vreme seful guvernului nu este lasat sa-si aleaga el echipa de guvernare .
    Cata vreme toate functiile sunt ocupate pe criterii politice si nonprofesionale strict de specialitate, nu va merge bine in nici un domeniu , egal ce grup parlamentar va conduce in stat , de stanga ori de dreapta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.