Cei mai mulți dintre noi știu cât de utilă poate fi o lanternă. Fie că avem de rezolvat o problemă la rețeaua electrică și acest lucru trebuie soluționat după lăsarea întunericului, fie că trebuie să rezolvăm anumite lucruri migăloase care necesită o lumină intensă, fie că urmează să parcurgem trasee montane pe timp de noapte, o lanternă este foarte utilă în oricare dintre aceste situații, dar și în multe alte situații asemănătoare. Există diferite tipuri și modele de lanterne, dar una dintre cele mai bune alegeri atunci când ne dorim să investim într-o lanternă este modelul care se pune pe cap sau lanterna frontală

Aspecte care recomandă lanternele frontale

Atunci când discutăm despre lanternele frontale avem în vedere acele dispozitive care sunt purtate la nivelul frunții pe cap pentru a ilumina diferite spații sau pentru a face o lumină intens înspre anumite obiective. Chiar dacă rolul acestor echipamente este similar cu cel al lanternelor de mână, trebuie spus că există anumite aspecte care recomandă aceste lanterne frontale ca fiind cea mai bună alegere.

Un prim aspect este cel referitor la libertatea de mișcare pe care aceste lanterne o oferă. Datorită faptului că laterna se poartă pe cap, ambele mâini vor fi libere pentru a fi folosite în desfășurarea activității care necesită lumina artificială oferită de lanternă. Un al doilea aspect care recomandă aceste modele de lanterne se referă la dimensiunile reduse și la greutatea foarte mică. Prin urmare nu vei simți că ai o greutate mare la nivelul capului, dar în același timp aceste lanterne sunt foarte ușor de transportat și de depozitat. Fie că ai nevoie de o lanternă frontală acasă, în mașină sau în diferite locuri în care te deplasezi pe timp de noapte, datorită dimensiunilor reduse acest accesoriu poate fi foarte ușor de utilizat și de păstrat.

Ajungem și la un al treilea aspect care recomandă o astfel de lanternă de cap, și anume flexibilitatea în privința reglajelor pentru diferite circumferințe ale capului. Prin urmare o lanternă de acest tip poate fi folosită de mai multe persoane fără nici cea mai mică problemă, oferind în același timp cel mai ridicat nivel de confort chiar la purtări îndelungate. Tot în rândul avantajelor acestor accesorii putem aminti și posibilitatea de a regla intensitatea luminii, dar și unghiul de iluminat pentru multe modele de lanterne frontale.

Criterii pentru alegerea unei lanterne de cap

Dacă toate aceste aspecte te-au convins că merită să investești într-o lanternă de cap, atunci trebuie să știi că există câteva criterii care te pot ajuta să faci cea mai bună alegere a unui astfel de echipament. Primul criteriu se referă la distanța până la care poate ilumina lanterna pe care urmează să o alegi. Dacă ai nevoie de o lanternă care să lumineze câțiva zeci de metri, atunci este important să acorzi atenție acestui detaliu.

Dincolo de distanța până la care „bate” laterna, un al doilea criteriu este cel referitor la modul de alimentare al lanternei. Vei putea opta pentru lanterne care se încarcă pe bază de baterie, dar și lanterne care se încarcă pe bază de acumulatori. Rezistența la apă sau la șocuri poate să se regăsească de asemenea printre criteriile de care să ții cont în alegerea lanternei frontale. Și desigur, calitatea și producătorul acestor accesorii trebuie să fie printre criteriile de care să nu uiți atunci când vine vorba despre investiția într-o astfel de lanternă de pus pe cap.

Pornind de la aceste criterii cu siguranță că vei găsi lanterna frontală potrivită pentru nevoile tale. Pentru o mare diversitate de modele de lanterne frontale la prețuri fără concurență poți să arunci o privire în oferta magazinului online Rollfast.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here