Deputatul PSD Bogdan Ivan susține că șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan, a înlocuit din funcții mai mulți directori ai unor unități de învățământ din județ. Însă, potrivit deputatului, schimbările ar fi fost efectuate pe criterii politice, din ”pixul” șefului IȘJ.

”Copiii și dascălii nu știu cum încep școala (online sau în bănci), dar Mihai Mureșan (PNL), șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud nu are altă prioritate decât împărțitul funcțiilor de directori de școală colegilor din PNL și USR PLUS. Fără selecție de CV-uri, fără cerințe și indicatori de performanță, fără a da altor candidați oportunitatea de a-și manifesta intenția de a fi directori, fără consultarea cadrelor didactice sau a comunității locale. Direct din “pix-ul” inspectorului general Mihai Mureșan. De astăzi până în 31 august”, a scris pe pagina personală de pe o rețea de socializare deputatul Bogdan Ivan.

Potrivit aceleiași surse, ”un profesor de religie a fost numit director al Liceului Sanitar. De asemenea, la Prundu Bârgăului, directorul Liceului ”Radu Petrescu”, Constanța Neuc, care a dus un liceu din mediul rural la promovabilitate de 93% la examenul de Bacalaureat, cu 10 note de 10, nu a avut nicio șansă în fața unui susținător USR PLUS”.

Declarațiile deputatului au fost făcute în contextul în care, la data de 7 ianuarie 2021, un număr de peste 70 de directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ din județ și-au încheiat mandatele de management educațional, Inspectoratul Şcolar Județean Bistrița-Năsăud analizând, în şedinţa Consiliului de Administraţie, menţinerea sau schimbarea din funcţie a celor cărora le-a expirat mandatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.