Comunitatea Declic a publicat, pe magazinul Cocor din București și pe panouri din Timișoara, mesajul „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!” în cadrul unei campanii.

Peste 194.000 de membri Declic le cer lui Marcel Ciolacu și lui Alfred Simonis să interzică reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive, se anunță într-un comunicat de presă.

”Dacă tot le place reclama stradală de mari dimensiuni la pariuri sportive, am zis să le facem pe plac și să facem și noi reclamă. Nu o dată, nu o zi, ci o săptămână întreagă!: Reclama agresivă rămâne și continuă să alimenteze dependența nocivă”, a declarat Ana Racheleanu, coordonatoarea campaniei „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!”

Cu toate că Marcel Ciolacu a anunțatcă a redus „drastic” spațiul de reclamă, OUG-ul dat de Guvern permite în continuare bannere de 35 mp pe străzi și reclama la fel de insistentă la TV.

Sursa foto: Declic
Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, a inițiat un proiect de lege pentru scoaterea în afara orașelor a caselor de pariuri, dar nu a inclus interzicerea reclamelor.

„Deși Marcel Ciolacu și Alfred Simonis vorbesc cu fiecare ocazie despre reducerea numărului de săli de joc și mutarea acestora la marginea orașelor, ei ignoră problema reclamei agresive. Dacă reclama nu este interzisă odată cu adoptarea celorlalte măsuri, vom vedea din ce în ce mai multă reclamă prin care oamenii sunt aduși înapoi în sălile de joc sau pe site-uri”, a completat Ana Racheleanu.

Timp de o săptămână, Declic a cumpărat, exclusiv din banii de donații de la membri, spațiu de reclamă la KM 0 al Bucureștiului, pe panoul imens de pe magazinul Cocor, cu mesajul „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive. Ciolacu&Simonis, acționați acum!”. Același mesaj este afișat și în orașul alegătorilor lui Alfred Simonis, Timișoara.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei prin care peste 194.000 de oameni cer interzicerea reclamei la jocurile de noroc și pariuri sportive.

Petiția interziceți „Interziceți reclama la jocuri de noroc și pariuri sportive!” poate fi citită și semnată aici: https://go.declic.ro/stop-reclama-jocuri-noroc13

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.