Instanța a luat o decizie neașteptată în cazul liberalul Jenor Beudean, care și-a anunțat candidatura la Primăria Sieu-Odorhei din județul Bistrița-Năsăud. Judecătorul consideră că gestul femeii care a lovit mașina candidatului PNL este flagrant. În consecință, Beudean avea dreptul să „urmărească, să prindă și să rețină făptuitorul și să îl predea de îndată organelor de urmărire penală. Probatoriul cauzei atestă fără dubii că inculpatul nu a dorit decât prinderea inculpatei și predarea acesteia către organele de ordine publică”, se arată în motivarea sentinței.

Context

Liberalul Jenor Beudean, care și-a anunțat candidatura la Primăria Sieu-Odorhei, a fost achitat de magistrații de la Judecătoria Bistrița, transmite ziare.com. Este vorba despre procesul în care era judecat pentru lovire sau alte violențe după ce a bătut o femeie în plină stradă. Acum victima sa are de plătit daune morale.

Totul s-a petrecut în vara anului 2016, înaintea alegerilor locale, pe Bulevardul Independenței din orașul Bistrița, în zona centrala a orașului. Victima, Nicoleta Constantinescu, traversa strada în zona indicată. În timp ce era în mijlocul drumului, semaforul s-a făcut rosu. Un autoturism a oprit brusc și a claxonat-o, notează Bistriteanul.

Femeia s-a enervat și a dat cu piciorul în autoturism, continuându-si ulterior drumul. Scena a fost surprinsă de camerele de luat vederi de la o bancă din apropiere.

Jenor Beudean, șoferul, s-a dat jos din mașină, a urmărit-o pe femeie pe trotuar și a început s-o tragă după el, s-o îmbrâncească și s-o agreseze. Scena a fost fotografiată de un trecător.

Bistrițeanca și-a scos certificat medico-legal și l-a prezentat magistraților, alături de pozele făcute de trecător.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Jenor Beudean pentru lovire și alte violențe. Fapta sa a fost dezavuata într-o prima fază de catre colegii din PNL Bistrita-Nasaud. Beudean a fost anuntat ca nu mai face parte din partid. Cateva luni mai tarziu, cand s-au stins ecourile scandalului, organizatia judeteana PNL a revenit la sentimente mai bune si l-a reprimit in partid, scrie adevarul.ro.

Acum, barbatul candideaza la Primaria Sieu-Odorhei si spune ca de fapt a fost o perioada grea pentru el.

„A fost un an destul de greu pentru mine. Poate ca cei din afara partidului si chiar unii din partid mi-au plans de mila. Nu este cazul, pentru ca in momentul in care ai prieteni, ai o echipa, nu te simti singur si treci mai usor peste aceste probleme. Probleme care, sa spunem, ti le ofera viata. M-am reinscris in partid”, declara Beudean dupa ce a fost reprimit in partid.

De asemenea, a susținut că este nevinovat și că este victima unei înscenări. Nu a spus insa despre ce „inscenare” este vorba si nici ce motive s-ar afla in fata unei adevarate conspiratii impotriva sa.

„Cu plangerea la politie s-a terminat, in sensul in care acolo, in zona, a fost o camera care a filmat acel incident. Mie mi-au dat solutia de renuntare, adica propunere de renuntare la urmarirea penala. Nu avem de ce sa ne impacam, eu nu eram vinovat, Am stiut din capul locului ca sunt nevinovat, Bineinteles ca a fost un linsaj mediatic din partea doamnei, am fost urmarit in acea zi de un fotograf profesionist. Ei ma urmareau pentru altceva, aia a fost o chestie doar”, a mai afirmat Beudean.

Judecătorii l-au achitat și a pus victima să platească daune

Instanta mai vine cu o decizie neasteptata. Judecatorul considera ca gestul femeii de a lovi masina este flagrant, iar Beudean avea dreptul sa „urmareasca, sa prinda si sa retina faptuitorul si sa il predea de indata organelor de urmarire penala. Probatoriul cauzei atesta fara dubii ca inculpatul nu a dorit decat prinderea inculpatei si predarea acesteia catre organele de ordine publica”, se arata in motivarea sentintei.

Beudean a fost fotografiat din momentul in care a prins-o pe femeie si pana cand a imbrancit-o si a lovit-

De asemenea, judecatorul mai sustine ca „actiunile inculpatului s-au rezumat la prinderea de haine a inculpatei si tragerea acesteia in scopul predarii catre organele de ordine publica, aceste actiuni fiind necesare si proportionale cu scopul de prindere si predare a inculpatei. Contrar afirmatiilor acuzarii, care preia declaratiile partii vatamate, probatoriul cauzei nu atesta lovirea inculpatei Constantinescu Nicoleta Loredana, nici in zona fetei, nici in zona membrelor”.

Judecător: Urmele puteau fi lăsate de dentist

Cu toate că femeia avea certificat medico-legal care atesta ca a fost lovita, judecatorul a gasit si pentru asta o explicatie. El considera ca urmele de pe fata femeii ar fi putut fi cauzate de dentist, intrucat aceasta se intorcea de la un cabinet de stomatologie in momentul incidentului: „Nu exista probe ca leziunile traumatice evaluate prin zile de ingrijiri medicale au fost cauzate de inculpat, si respectiv actiunile exercitate de catre inculpat asupra partii vatamate nu intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Decizia nu este definitiva, iar procurorii au atacat-o deja. Totusi, pentru Beudean, decizia favorabila vine exact atunci cand avea nevoie, inaintea alegerilor. El va putea astfel sa se prezinte in fata alegatorilor pe 27 septembrie, cu sanse reale de a fi ales primarul localitatii Sieu Odorhei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here