Încă un traficant de droguri, judecat de Tribunalul Bistrița-Năsăud, își așteaptă zilele acestea sentința. Bistrițeanul Andrei Ciurea, care și-a petrecut viața, din 2010 încoace, mai mult în închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat, tâlhărie calificată și distrugere, a ajuns să își “omoare” timpul petrecut în libertate consumând și vânzând droguri.

Andrei Ciurea, acum în vârstă de 31 de ani, a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT, după ce în august anul trecut a agresat și amenințat cu un cuţit un minor. Totul s-a petrecut în zona Bulevardului Decebal. Norocul minorului a fost faptul că au intervenit în ajutorul său trecătorii din zonă, care au anunțat și poliţia.

După ce oamenii legii l-au fugărit de-a lungul a trei străzi, Ciurea a fost găsit sub o mașină, unde a încercat să se ascundă. Între timp s-a scăpat de o plasă în care se aflau 74 grame de cannabis, aruncând-o peste gardul unui imobil. Spre ghinionul lui, plasa a fost găsită și predată oamenilor legii de către de proprietarul imobilului.

Se pregătea să vândă cannabis

După ce a fost prins, Ciurea a fost încătușat de polițiști, nu fără a opune rezistență, iar mai apoi a fost dat pe mâna procurorilor DIICOT. A doua zi a fost arestat preventiv.

“În actul de sesizare s-a reținut că la data de 11.08.2022, lucrători din cadrul Poliției oraș Bistrița, fiind sesizați de faptul că o persoană ar avea asupra sa un cuțit, au trecut la urmărirea acesteia. După o alergare pe străzile Crișan, Arțarilor și Trandafirilor, în dreptul imobilului nr. 1 de pe această stradă persoana urmărită a aruncat peste gardul unui imobil o plasă din hârtie de culoare maronie. Persoana urmărită s-a ascuns sub un autoturism, parcat pe strada Trandafirilor din oraș Bistrița, de unde a fost ridicat și încătușat datorită comportamentului său violent. Persoana urmărită a fost identificată ca fiind Ciurea Andrei Cristian, domiciliat în oraș Bistrița, (…).

Plasa a fost predată organelor de poliție de proprietarul imobilului numitul XX, (…), ocazie cu care s-a constatat că în ea se află o pungă din plastic de culoare albastră, în care se găsea o cantitate de aproximativ 100 grame de substanțe vegetale de culoare verde oliv, cu miros puternic înțepător, o brichetă de culoare maronie și 6 pliculețe din plastic cu închidere ziplock, dintre care într-unul se găsea un muguraș vegetal de culoare verde oliv, iar într-unul 2 nasturi din metal. (…) Din probele administrate rezultă că, făptuitorul Ciurea Andrei Cristian a deținut la data de 11.08.2022 o cantitate de aproximativ 100 grame de cannabis, având pregătite punguțe din plastic în vederea valorificării substanțelor.

 Prin Ordonanța din 11.08.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Ciurea Andrei Cristian, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin.1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen., reținându-se că a comis fapta în stare de recidivă.

Fapta suspectului Ciurea Andrei Cristian care la data de 11.08.2022, a deținut o cantitate de aproximativ 100 grame de cannabis, având pregătite punguțe din plastic în vederea valorificării substanțelor vegetale, realizează condițiile de tipicitate ale infracțiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin.1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen. Întrucât din probele administrate rezultă că fapta a fost comisă de suspectul Ciurea Andrei Cristian și că nu există niciunul din cazurile prev. de art. 16 alin.1 C.pr.pen. prin ordonanța din 12.08.2022, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta. Prin Ordonanța din 12.08.2022, s-a dispus extinderea urmăririi penale și a acțiunii penale, pentru comiterea infracțiunilor de: deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, prev. de art. 4 alin.1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen. şi tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen. (…)

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la imobilele folosite de inculpat au mai fost găsite cantitatea de aproximativ 10 grame de cannabis, un pistol airsoft, două recipiente de gaz pentru pistol, precum și un recipient pentru bile destinate aceluiași pistol.

De asemenea, din cercetări s-a mai stabilit că în seara zilei de 11.08.2022, orele 18,50, anterior sesizării organelor de poliție, inculpatul Ciurea Andrei Cristian, a provocat tulburarea liniștii publice, în oraș Bistrița, b-dul Decebal, când a vrut să-l agreseze cu un cuțit pe martorul minor AAA, pentru care au intervenit locatari din cartier pentru a nu fi agresat, provocând indignarea locuitorilor din cartier, faptă ce realizează condițiile de tipicitate ale infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin.1 C.pen.”, au arătat procurorii în actul de sesizare a instanței.

Salbă de condamnări

Procurorii au mai arătat că Ciurea o persoană violentă și este recidivist, el având mai multe condamnări încă din perioada în care era minor, din 2010 încoace.

“Inculpatul Ciurea Andrei Cristian locuiește în oraș Bistrița, fiind cunoscut ca o persoană violentă, care reacționează pe moment în situațiile în care se enervează. Inculpatul Ciurea Andrei Cristian este recidivist, fiind condamnat la pedepse cu închisoarea încă din timpul minorității pentru furt calificat, în anul 2010, în (…) în anul 2016 pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie prin folosirea de arme, loviri, vătămări corporale grave, mutilare sau infirmitate, dar și pentru furt în anul 2018, iar apoi a fost condamnat din nou în (…), în anul 2018, pentru fapte similare, fiind liberat din penitenciar la data de 24.01.2022.

Din relațiile comunicate de Administrația Națională a Penitenciarelor a rezultat că inculpatul Ciurea Andrei Cristian s-a comportat violent în perioada în care s-a aflat în Penitenciarul Oradea, inclusiv față de personalul penitenciarului, fiind sancționat în mod repetat pentru acest gen de fapte.

La data de 11.08.2022, inculpatul Ciurea Andrei Cristian, zis Yakuza, având asupra sa o pungă cu mugurași de cannabis și un briceag tip «fluture», s-a întâlnit în jurul orei 18,50 cu minorul AAA în oraș Bistrița, b-dul Decebal, în zonă fiind mai multe persoane între care și martorii (…) și (…).

Pe fondul unui conflict spontan inculpatul Ciurea Andrei Cristian a scos din buzunar briceagul tip fluture și a încercat să-l lovească pe martorul minor AAA. În ajutorul martorului a sărit martora (…) care s-a interpus între cei doi. Martorul minor AAA speriat a luat-o la fugă și a sărit în fața unei patrule de poliție aflată în zonă și a reclamat faptul că inculpatul a încercat să-l lovească cu un cuțit”, au mai arătat procurorii în actul de sesizare a instanței.

Una dintre condamnările cu care s-a pricopsit datează din 2012, pentru furt calificat în formă continuată. La acea vreme, Ciurea se afla în Drobeta Turnu-Severin și timp de 4 zile, în perioada 09-13.02.2012 în timpul nopții, a spart un  magazin de unde a furat bani și alimente și un telefon mobil, precum și trei autoturisme, din care a furat bani, bunuri și acte de identitate. Pentru aceste fapte, pe care de altfel le-a recunoscut, magistrații de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin l-au condamnat la 3 ani de închisoare, el fiind eliberat la termen, în februarie 2015.

În septembrie 2018, Ciurea a ajuns din nou după gratii, după ce în perioada 5 aprilie – 13 mai același an a spart 18 taximetre de pe raza Bistriței, din care a furat bani, cauzând un prejudiciu total în valoare de 10.184 lei. Chiar dacă în fața judecătorilor Ciurea și-a recunoscut faptele și a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate, la final a fost condamnat la 4 ani de închisoare, de unde a fost eliberat în ianuarie 2022. Această pedeapsă și-a ispășit-o în Penitenciarul Oradea, unde s-a mai pricopsit cu un dosar penal pentru distrugere, în 2021, și care a ajuns pe rolul Judecătoriei Oradea abia în august anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.