Nu puțini își pun întrebarea de ce este Mercedes-Benz un brand atât de îndrăgit în rândul românilor.

Trebuie să recunoaştem că fiecare dintre autovehiculele ce poartă amprenta producătorului german este o adevărată bijuterie pe roţi, însă şi prețul este pe măsură. Conform statisticilor  publicate de carVertical romani prefera limuzinele Mercedes albe. Ce e drept, prețul ridicat al mașinilor noi, îi determină pe mulți dintre amatorii de lux să achiziționeze mașinile preferate rulate, care vin cu costuri substanțial mai mici.

Şi totuși de ce preferă românii vehiculele Mercedes Benz?

Specialiştii care analizează componentele de cumpărare au observat că românii manifestă interes mai mare față de mărcile germane de lux, când vine vorba de achiziţionarea de autovehicule rulate. Celelalte branduri produse în SUA, Japonia, Franţa, Italia fiind, undeva destul, de jos la în clasament. Se pare că cei ce doresc maşini ieftine, uşor de întreţinut, care îşi fac treaba, achiziţionează autovehicule noi produse la Mioveni. Cei ce doresc maşini de lux, le prefera pe cele rulate, dar care să fie neapărat germane.

Cei care analizează modul de cumpărare asociază aceste preferinţe cu anumite frustrări acumulate în trecut. Dacă vorbim de români cu vârste de 50 de ani şi peste, clar se poate spune că aducem în discuţie anumite neajunsuri din trecut. Aceşti oameni au prins tinereţea în cea mai restrictiva perioadă a regimului comunist. Deci accesul liber mașinile produse de Mercedes Benz poate fi considerat un vis împlinit. 

Dacă vorbim de categoria de vârstă  cuprinsă între 40-50 de ani, clar spunem prestigiu. Oamenii ajunși la maturitate  nu se mai uita doar la caracteristicile legate de funcţionalitate.  Clar în perioada aceasta românii își doresc notorietate, prestigiu şi apreciere socială. Şi clar, Mercedes este una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate branduri de lux din lume, vehiculele ce poartă semnul consacrat sunt asociate cu confirmarea statutului mult dorit.

În cazul tinerilor de până la 40 de ani lucrurile sunt total diferite. Aici vorbim de cunoştinţe, de o categorie de românii care au căpătat ceva mai multe cunoştinţe, când vine vorba de calitate, funcţionalitate, siguranţă. Clar tinerii care aleg Mercedes, chiar şi în cazul maşinilor rulate, nu aleg prestigiu şi confirmare socială. Aceştia iubesc motoarele puternice şi caii putere, viteza şi adrenalina. Şi totuși sunt destul de atenți când vine vorba de siguranţă. Tinerii achiziţionează maşini Mercedes, bine echipate pe parte de control şi siguranţă. 

Un raport lansat de myfreevin.com arătat că tinerii români fac achiziţii chibzuite. Înainte de a cumpăra solicită rapoarte privind istoria maşinii care prezintă interes. Aceeași sursă confirmă că maşinile Mercedes pentru care sunt solicitate rapoarte VIN sunt echipate full option.  De la aceste informații se poate trage concluzia că tinerii din România apreciază luxul, confortul, viteza şi siguranţa!

Nu putem nega, producătorul german de automobile Mercedes-Benz reuşeşte să întreacă aşteptările cu vehiculele pe care le lansează. Tehnologia utilizată, este de ultimă generaţie. Atenţia pentru detalii şi accesoriile de lux pe care le propun, nu pot fi altfel decât adorate de amatorii de confort. Şi trebuie să recunoaştem că românii sunt amatori finețuri!

2 COMENTARII

  1. Articol interesant și cercetare! Nu este prima dată când văd numele Carvertical. A încercat cineva serviciile lor și îmi poate spune dacă merită banii sau nu? Caut o mașină acum și se pare că serviciile Carvertical ar putea fi de ajutor.

    • Eram destul de sceptic cu privire la astfel de servicii, dar l-am încercat recent pentru că eram curios. Așadar, pot spune că rapoartele Carvertical ar putea fi utile pentru alegerea unei mașini second hand. Raportul este ușor de citit și oferă informații despre accidentele pe care le are mașina. Deci, puteți privi vehiculul mai critic și, în acest fel, puteți verifica dacă dealerul dvs. minte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.