Curtea de Apel Ploieşti a emis o hotărâre definitivă prin care obligă Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău și mai mulți medici să plătească suma de 250.000 de euro cu titlu de daune morale unui pacient. Acesta a suferit o inflamaţie gravă a organului genital ca urmare a unor erori în manevrarea unei sonde urinare, care a dus în cele din urmă la amputarea acestuia pentru a-i salva viaţa.

Inițial, Judecătoria Buzău fixase suma daunelor morale la 500.000 de euro, însă decizia a fost contestată prin apel de către părțile implicate și Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Avocatul pacientului susține că suma acordată este inadecvată comparativ cu un precedent similar în care instanța a acordat 500.000 de euro în daune. Acesta evidențiază și lipsa de empatie din partea personalului medical, subliniind că starea pacientului ar fi putut fi diferită dacă s-ar fi acordat mai multă atenție și îngrijire.

Pacientul, Costică Maroleanu, relatează că procesul a fost extrem de dificil și stresant, iar acum, după aproape 10 ani de la incident, apreciază hotărârea instanței dreaptă, dar remarcă și consecințele grave asupra sănătății sale, inclusiv apariția diabetului din cauza stresului indus de această situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.