Unul dintre cei trei preoți care slujesc la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița, va fi cercetat disciplinar, în urma sesizării unui medic de la secţia de Neurologie, după ce nu a respectat procedurile impuse de conducerea unității medicale și a introdus un aparținător al unui pacient în incintă.  

Preotul, însoţit de un aparţinător al unui pacient au urcat pe secţie, ca să facă ceva. Pacientul nu era în stare terminală, deci nu avea neapărată nevoie de asistenţă religioasă. Mai mult decât atât, și pe partea asta a preoţilor am prevăzut proceduri speciale, şi ei trebuie să le respecte. Este motivul pentru care am cerut Serviciului de Resurse umane să deschidă o anchetă disciplinară prin intermediul Comisiei de disciplină, iar în momentul în care acesta se va întruni, preotul va fi citat„, a  declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița.

Potrivit managerului SJU Bistrița, cei doi au urcat duminică, 21 iunie, la secţia de Neurologie cu liftul, pentru care preotul are acces pe bază de cartelă, în contextul în care paza este asigurată la scări, iar de la poartă se invocă faptul că se merge la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Din fericire, pacientul care a fost vizitat de cei doi nu era confirmat cu CoVid-19, fiind testat la internare.

Conform protocoalelor aplicate de spitalul bistrițean este interzis accesul personalului medical în alte secții decât cele în care își desfășoara activitatea pentru a evita orice risc de contaminare cu noul coronavirus, dar și a persoanelor străine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here