Curtea de Apel București a decis că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală.

Sentința nu este definitivă, însă, putând fi atacată cu recurs de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență la Înalta Curte.

“Anulează parţial prevederile art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427 din 17.12.2020, publicat în Monitorul oficial nr. 1257 din 18 decembrie 2020, în ceea ce priveşte instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, în sensul înlăturării sintagmei „…şi deschise”, se arată în soluția judiciară.

„Cu recurs în maxim două zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi 23.12.2020”, este decizia Curții de Apel București.

Procesul a fost deschis de un cetățean, Ion Minodora, nemulțumit că este nevoit să poarte mască în spațiile publice deschise. 

Citește și Iohannis a trimis spre reexaminare Legea privind asigurările de șomaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here