Probabil și tu te întrebi cum să alegi lenjeria de pat perfectă. Ce caracteristici ar trebui să aibă aceasta? În cele ce urmează vom încerca să prezentăm câteva dintre sfaturile producătorilor de lenjerii de pat. Aceștia consideră că în alegerea sortimentului potrivit de așternut trebuie ținut cont de anumite caracteristici importante la lenjeriile de pat: proprietăți de rezistență, confort în timpul somnului, eleganță, colorit, tușeu.

După cum deja se știe, cel mai potrivit tip de material pentru lenjeria de pat este cel din bumbac natural 100%. Aceste materiale au proprietăți și caracteristici adecvate pentru așternuturile pentru copii și adulți, chiar și pentru persoanele cu pielea sensibilă. Sunt plăcute la atingere, antialergice, permit pielii să respire.

Lenjeria de pat din bumbac satinat este mătăsoasă, oferă avantajul că are un tușeu delicat, este netedă și moale. Această lenjerie de pat este recomandată mai ales în sezonul cald deoarece este foarte confortabilă, absoarbe transpirația.

Lenjeria din poliester nu este cea mai bună alegere când vine vorba de așternuturile pentru copii. Aceasta nu este atât de bună ca lenjeria din bumbac 100% pentru că împiedică circulația adecvată a aerului în timpul somnului. Deși are costul de producție mai mic decât lenjeria de pat din bumbac și este mai rezistentă, cel mai bine ar fi să fie folosită doar în cazul adulților. Deci, în cazul copiilor, evitați lenjeriile din țesături sintetice și semisintetice.

Cele mai potrivite lenjerii de pat pentru adulți și copii le poți găsi pe site-ul  https://cumparamisim.ro/, acestea sunt realizate din țesături din bumbac 100%, care asigură confortul și siguranța celor care le folosesc. Spre deosebire de anii trecuți, acum colecția de lenjeii de pat este mult mai vastă, iar prețurile sunt mai atractive pentru astfel de produse, perne, pilote și cuverturi.

Pentru copii sunt lenjerii de pat cu imprimeuri foarte frumoase, cu eroi din filme, cu personaje din basme și desene animate. Deși uneori este dificil pentru adulți să înțeleagă asta, cei mici preferă anumite imprimeuri la lenjeriile de pat, ei au propria lor lume și propriile lor reguli. Acest lucru a fost observat de producători, ei folosesc astfel de imprimeuri minunate la realizarea lenjeriilor de pat pentru copii, pentru că înțeleg dragostea celor mici pentru idolii lor din filme și povești.

Foarte populare sunt în prezent și lenjeriile de pat cu imprimeuri cu efect 3D care sunt deosebit de frumoase. La astfel de lenjerii de pat este folosită o gamă mai largă de culori, unele mai intense, care creează impresia unei imagini tridimensionale.

Atunci când alegi o lenjerie de pat trebuie să ții cont de dimensiunile acesteia și ale patului, să nu fie prea mică sau prea mare. Cu siguranță nu trebuie să alegi o lenjerie de pat foarte mare, pentru că nu va arăta foarte bine pe un pat care are dimensiunile mai reduse. De asemenea, trebuie să ții cont și de dimensiunile pernelor, acestea chiar dacă sunt normale pentru adulți, pot fi prea mari pentru copiii cu vărsta de 7-10 ani. Întotdeauna trebuie să alegi lenjeria potrivită pentru un pat pentru adulți, care este mai mare, și lenjeria potrivită pentru un pat pentru copil, care are dimensiuni intermediare.

De ce nu este bine să cumperi lenjerii de pat second hand?

Unii români din dorința de a plăti mai puțin cumpără lenjerii de pat de la magazinele second hand, ceea ce nu este deloc recomandat. Producătorii sunt împotriva cumpărării lenjeriilor de pat la mâna a doua deoarece în multe cazuri nu se știe de unde provin acestea. Nu ai de unde să știi cine a folosit o astfel de lenjerie de pat înainte, poate provine chiar de la o persoană bolnavă, iar transportul lenjeriilor de pat second hand se face la grămadă și depozitarea lor la fel.

Nimeni nu te va putea convinge că astfel de lenjerii de pat au fost protejate împotriva germenilor, umezelii, bacteriilor, deci nu se merită să fii impresionat de prețul care este mai mic comparativ cu cel al unui produs nou. Specialiștii spun că germenii sunt distruși mai greu, ei rezistă și la temperaturi de 90 de grade Celsius. Deci dacă speli o astfel de lenjerie de pat second hand la temperaturi ridicate, ai șanse să distrugi structura țesăturii, dar nicidecum să scapi complet de orice fel de germeni. Dacă te gândești să aplici un tratament de curățare mai eficient, vei vedea că te costă destul de mult, iar în final costul pentru lenjeria de pat ajunge la prețul unei lenjerii noi.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here