Ani de zile, Lucian Adrian Ungur și-a încercat norocul în imobiliare, iar anul acesta s-a gândit să investească în alimentație publică. Omul de afaceri este pe punctul de a deschide un fast food care pare o imitație fidelă a mai faimosului KFC. Fast foodul împrumută de la original și culorile și simpaticul bătrânel, dar și sloganul „So Good”, tradus în germană.

 

Convins probabil că bistrițenii scot mai ușor bani din buzunare pentru mâncare bună decât pentru apartamente, Lucian Adrian Ungur se reprofilează. Acesta lasă construcțiile pentru alimentația publică.

Până aici nimic neobișnuit, mai ales că reprofilarea chiar e recomandată atunci când afacerile îți sunt pe butuci. Problema este că Lucian Adrian Ungur a „furat” de la celebrul KFC de la slogan până la logo și culori.

 

Ist es sehr gut? Wirklich?

 

Varianta bistrițeană se numește RFC, abrevierea de la „romanian frost chicken”. Logo-ul seamănă leit cu cel de la KFC, înfățișându-l pe bătrânelul simpatic, nițel mai tânăr, iar sloganul a fost tradus din „so good!” în germană – „sehr guut!”. Culorile sunt și ele cele utilizate de KFC.

Pentru a-și pune la adăpost noul brand „inspirat” de la KFC, Adrian Lucian Ungur deja a început procedurile pentru înregistrarea sa, în ciuda faptului că noul local încă nu este gata.

RFC este situat pe Bulevardul Decebal, în fosta Casă de vis a omului de afaceri, unde comercializa materiale și accesorii de construcții, cunoscută pentru zecile de pitici de grădină ce inundau curtea. Magazinul a fost deschis în 1998 și a funcționat până de curând.

Localul se va deschide în curând, momentan lucrându-se la finisajele interioare. De asemenea, încă se caută personal.

 

La doi pași, altă imitație

 

RFC nu este însă singura imitație care și-a făcut loc pe piața bistrițeană. De curând, pe strada Zimbrului, în fostul Of ice a fost inaugurat „Ristorante Pizza  Hot”, o altă imitație care se deosebește de original doar printr-o literă.

De asemenea, localul a preluat culorile și sigla originalului, regăsindu-se în meniu tipurile de pizza întâlnite doar în lanțul internațional de pizzerii.

Toate acestea după ce și fostul proprietar a avut probleme din pricina numelui, „Office” fiind marcă înregistrată de proprietarii celebrului club bucureștean cu același nume. Proprietarul a profitat atunci de faptul că numele i-a permis să se joace și l-a transformat în „of ice”.

Clădirea istorică construită în 1930 situată pe strada Zimbrului, în care, până în anul 2004 a funcționat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și înainte a găzduit colecția de arheologie și documente ale Gimnaziului Evanghelic-Luteran de băieți, pare să fie păguboasă.

Omul de afaceri care a cumpărat-o cu bani buni de la Parohia Evanghelică și mai apoi a reabilitat-o s-a bucurat de profit doar câțiva ani, iar în noul „ristorante” pare să bată vântul încă de la inaugurare.

 

Brandurile celebre fug de orașele mici

 

Dacă în SUA branduri precum Mc Donald`s, KFC sau Pizza Hut se întâlnesc la toate colțurile de stradă, în România acestea pot fi găsite doar în orașele medii și mari, în special în mall-uri, unde profiturile sunt garantate.

Celebrele fast fooduri evită orașele mici, unde fluxul nu este atât de mare, iar profitul s-ar putea să nu fie atât de însemnat.

Singura posibilitate ca produsele unui astfel de fast food să bucure papilele gustative ale bistrițenilor era un mall, însă și acestea s-au lăsat așteptate, deși erau în plan cel puțin trei în diferite zone ale orașului.

 

Adrian Lucian Ungur, de la construcții la avocatură și politică

 

Adrian Lucian Ungur are 41 de ani și a intrat în lumea afacerilor în 1998, când a deschis primul magazin Casa de Vis. În 2005 a intrat și pe piața construcțiilor, încercându-și inițial norocul cu mansardări, profitul obținut permițându-i să ridice două blocuri în partea de jos a orașului.

Dacă în primii ani afacerile din această zonă păreau să îi meargă bine, în ultimii ani Fiscul a început să-l vâneze pe Adrian Lucian Ungur pentru a-și recupera datoriile. Astfel, omul de afaceri s-a trezit cu sechestru pe mai multe bunuri, inclusiv pe mai multe apartamente dintr-un bloc ridicat pe strada Valeria Peter Predescu.

În prezent, Adrian Lucian Ungur are două firme, CASA DE VIS IMOBILIARE SRL și EMSERMANN COMIMPEX SRL, aflată în insolvență. Ambele firme sunt pe pierdere. Dacă una dintre ele a înregistrat o pierdere de doar câteva mii de lei, pierderile înregistrate de EMERSMANN COMIMPEX trec de 200.000 de lei.

În urmă cu câțiva ani, Adrian Lucian Ungur a terminat și Facultatea de Drept a Universității Ecologice București, la extensia Bistrița. De la absolvire Adrian Lucian Ungur încearcă să intre în lumea bănoasă a avocaților, însă fără succes.

Anul trecut, la proba scrisă la examenul de intrare în profesia de avocat, Adrian Lucian Ungur obținea rușinoasa notă 2,86, fiind astfel respins.

Adrian Lucian Ungur nu este străin nici de politică, încercându-și norocul pe listele PP-DD în 2012 la Primăria Bistrița. Doar 4617 bistrițeni au pus atunci ștampila pe Ungur, număr suficient să-i asigure un fotoliu de consilier local. Partidul i-a retras însă sprijinul politic, iar Ungur s-a trezit și fără această funcție.

A candidat pentru fotoliul de deputat în Colegiul I, însă în toiul alegerilor a fost implicat într-un scandal, după ce l-a denunțat la DNA pe Octavian Seciu, liderul de atunci al PP-DD Bistrița-Năsăud, pe motiv că i-ar fi cerut mită pentru a-și depune candidatura.

Experiența cu PP-DD nu i-a picat bine omului de afaceri, care s-a retras o perioadă din politică. A revenit de curând, însă în PMP Bistrița-Năsăud, unde a fost ales vicepreședinte.

Adrian Lucian Ungur a încercat în ultimii ani să-și construiască și imaginea de filantrop, punând pe picioare și o fundație în acest sens, care-i poartă numele. Printre acțiunile pe care le-a bifat au fost concursuri de pricesne, turneuri de fotbal sau înghețată gratuită de Ziua Copilului.

locatia lui Ungurpiza hot

1 COMENTARIU

  1. Si noi am patit la fel!!! O firma a copiat marca nostra „SURUBELU ” si nu sa intimplat mare lucru!!! O sa urmarim acest caz sa vedem daca conteaza in justitia Romana cine detine o marca! O firma mica sau o multinational.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.