Piața inelelor de logodnă, în special a celor cu diamant, este într-o continuă dezvoltare. A devenit cât se poate de obișnuit ca cererile în căsătorie să fie însoțite de splendidele inele de logodnă cu diamant, ceea ce i-a determinat pe deținătorii de magazine de bijuterii să aducă în portofoliul lor cât mai multe modele de astfel de inele.

Inelul de logodnă cu diamant – o alegere mereu inspirată

Atunci când cumperi un inel cu diamante, materialul din care banda este realizată are o importanță la fel de mare precum piatra însăși. Totuși, fie că este vorba de aur alb sau de aur galben, diamantul este cel care oferă identitate vizuală bijuteriei, iar alegerea acestuia trebuie să se facă astfel cu atenție.

Devenit foarte popular în anul 1867, atunci când s-au descoperit zăcăminte considerabile în Africa de Sud, diamantul a reușit să dea naștere unor adevărate mituri și obiceiuri. De pe urma acestora s-a înmulțit și numărul oportuniștilor, care profită de lipsa de informare a oamenilor oferindu-le acestora diamante false. Tocmai de aceea, atunci când cumperi un inel de logodnă cu diamant cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este calitatea pietrei prețioase.

Cum stabilești dacă un inel de logodnă cu diamant este de calitate?

Cea mai simplă variantă este să îi verifici cei 4C (colour, cut, karat weight, clarity). Nu vei putea face însă acest lucru singur. Așadar, va trebui să mergi la un gemolog care să îi facă o analiză completă. Sistemul celor 4C este perfecționat încă din anii ‘50, de către Institutul American de Pietre Prețioase, și se bazează pe importanța a 4 caracteristici esențiale ale diamantului: greutatea (caratul), culoarea, claritatea și tăietura. Aducem, în continuarea, câteva informații prețioase despre fiecare.

Caratul. Cu siguranță ai auzit de inelele de logodnă cu diamant de 3, 5 sau 7 carate. Spre deosebire de aur, unde caratele definesc cantitatea de aur pur din bijuterie, asociate diamantelor caratele fac referire la greutate. Un carat este echivalentul a 1/5 dintr-un gram, ceea ce înseamnă că un diamant de 5 carate are 1 gram. Deși este tentant să crezi că valoarea unei pietre prețioase este dată de mărime, greutatea este cea care contează cu adevărat. Important! Valoarea diamantelor nu este direct proporțională cu greutatea lor. Un diamant de 2 carate este, de regulă, mult mai valoros decât două diamante de 1 carat.

Culoarea. Este cea de-a doua caracteristică importantă. Conform diagramei gradelor de culoare a diamantelor, cu cât acestea sunt mai incolore, cu atât valoarea lor este mai mare. În clasificarea diamantelor în funcție de culoare se folosește scala diagramei, notată cu litere de la D la Z. Gradul D de culoare va fi atribuit unui diamant cu o valoare mai mare, în timp ce unul caracterizat de gradul Z va avea cea mai scăzută valoare din punct de vedere al culorii.

Claritatea. Această caracteristică măsoară micile imperfecțiuni regăsite în diamante. Este bine de știut faptul că, în general, aproape orice diamant natural are imperfecțiuni. Tocmai de aceea, dacă descoperi un diamant perfect clar, există toate șansele ca acesta să fie creat artificial.

Tăietura (Cut) . Este ultima caracteristică importantă, care definește gradul de strălucire al pietrei. Diamantele sunt foarte greu de tăiat, ceea ce face ca obținerea unei tăieturi perfecte să fie destul de dificilă. Un diamant tăiat corect reflectă lumina prin partea de sus, creând o senzație de strălucire puternică. Briliantul (sau diamantul rotund) este diamantul cu cea mai apreciată tăietură. Acesta are 58 de fețe și scoate foarte bine în evidență strălucirea pietrei prețioase.

Scurtă istorie a diamantului

Pentru a putea înțelege de ce a ajuns diamantul să fie atât de important și de scump și de ce logodnicii obișnuiesc să își ofere inele de logodnă cu diamant, este important să cunoști o mică parte din istoria acestei pietre prețioase.

Obiceiul de a oferi inele pentru oficializarea logodnei datează încă din Egiptul Antic. Pe atunci, bijuteriile erau realizate din aur sau argint și erau un indicator al statutului social. Diamantul a apărut însă în peisaj mult mai târziu. Abia la începutul secolului XIX logodnele și cererile în căsătorie din familiile bogate erau însoțite de inele cu diamante. Pe atunci însă, costul unei astfel de bijuterii era uriaș. Abia în 1867 diamantele au început să fie accesibile unui public mai larg. Astăzi diamantele sunt ceva mai accesibile ca preț, iar modelele de inele de logodnă cu diamant sunt din ce în ce mai variate.

Alege să îi oferi partenerei un astfel de inel! Pentru a te asigura că faci o investiție rentabilă și avantajoasă, îți recomandăm să arunci o privire pe site-ul e-ring.ro. Portofoliul bogat în bijuterii diafane, delicate și realizate cu foarte mult bun gust îți va ușura cu mult decizia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.