Un bistrițean s-a ales cu dosar penal și a fost reținut sâmbătă de polițiști, după ce, deși avea permisul suspendat, a fost prins la volanul unui autoturism. Procurorii au decis ulterior să îl plaseze sub control judiciar.

polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din Bistrița.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Bărbatul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, întrucât șoferul nu a putut face dovada deținerii unei poliție de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, polițiștii au luat măsura retragerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare fiind aplicată o sancțiune contravențională conform prevederilor Legii 132/2017. În urma verificărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că autoturismul condus are înmatricularea suspendată de la mijlocul anului 2021, întrucât inspecția tehnică periodică nu a mai fost efectuată. Și cu privire la acestea a fost dispusă sancționarea contravențională.

Cu privire la cele constatate, polițiștii au luat măsura reținerii șoferului pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Ulterior, față de bărbat, magistrații au luat măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.