O femeie din Prahova a fost reținută de polițiștii bistrițeni, și ulterior arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce s-a dat maică stareță a unei mănăstiri și a înșelat cu peste 350.000 lei o femeie din Prundu Bârgăului. Falsa stareță i-a cerut bani pentri rugăciuni și dezlegări, însă la un moment dat s-a făcut nevăzută. 

O prahoveancă, bănuită de comiterea unor înșelăciuni, a fost reținută ieri de polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, în urma unei percheziții domiciliare.

„În urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, a fost identificată o femeie de 30 de ani, din Ploiești, județul Prahova, bănuită de comiterea unor înșelăciuni.

Ieri, la locuința femeii a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor și recuperării prejudiciului mai multe carduri bancare.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 26 august-21 octombrie 2021, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv pretinzând că este maică stareță în cadrul unei mănăstiri, i-ar fi solicitat unei femei de 28 de ani, din Prundu Bârgăului să plătească, în 25 de tranșe, suma totală de 354.100 lei. Banii reprezentau plata unor rugăciuni și dezlegări, iar după un timp, femeia din Prahova nu ar mai fi răspuns la telefon.

Femeia a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri, față de aceasta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud. 

Astăzi, prahoveanca a fost dusă în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița, cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de instanță.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Acțiuni Speciale și Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.