Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, solicită Guvernului PNL să evite numirea unor ”reprezentanți ai traseismului politic” în funcții publice. Parlamentarul face referire la situația Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, la această instituție fiind preconizată înlocuirea conducerii.

În privința numirii viitorului inspector școlar general interimar la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, solicit Guvernului PNL să promoveze meritocrația, să respingă reprezentanții traseismului politic, persoanele care prin oportunism și antecedentele unui managament defectuos nu mai au nicio credibilitate”, a precizat Cristina Iurișniți. Parlamentarul face referire la unul dintre cele trei nume vehiculate pentru a înlocui actuala conducere a IȘJ Bistrița-Năsăud, fiind vorba despre liberalul Vasile Marc, cel care a făcut parte din PSD, ulterior trecând la PDL și care acum este înscris în PNL.

Iurișniți spune că ”lista scurtă trimisă la București de către organizația PNL Bistrița-Năsăud în vederea numirii viitorului inspector școlar general interimar, până la organizarea viitorului și absolut necesarului concurs pe post, este publică”, pe această listă mai figurând alte două nume – Mihai Mureșan și Filip Florean.

Susțin ferm respectarea acordului semnat de USR și PNL la învestitura guvernului Ludovic Orban, care prevede clar respectarea meritocratiei în numirile din deconcentrate!”, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

De asemenea, în calitate de profesor și membru în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, parlamentarul mai transmite: ”Trebuie să susținem ferm meritocrația, competența și integritatea în privința oricărei numiri, fie ea și interimară! Depolitizarea sistemului de învățământ, la orice nivel trebuie să devină prioritatea oricărui guvern! Educația nu are culoare politică!”.

În prezent, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud este condus de Camelia Tabără.

2 COMENTARII

  1. Stimata doamna, DACA NU EXISTAU TRASEISTII POLITIC, NU VA IESEA ” LOVITURA DE PALAT ” PRIN CARE ATI AJUNS AZSTAZI LA ” BUTOANE ” . Fara anumiti ” traseisti tradatori de partid „… care se muta dintr-o barba in alta dupa cum sufla ” vantul ” si dupa cum se isca ” furtunile ” … de care nici dvs nu duceti lipsa stati linistita… NU VA IESEA FIGURA ! Apoi… dupa ” palitura ” … va dati seama ca promisiunile trebuie respectate, ca altfel… ” canci ” alta data !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here