La data de 21 mai, la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş a avut loc un ceremonial miltar-religios dedicat Zilei Eroilor la care au participat primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, prefectul Ioan Țintean, administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, subprefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul George Avram, locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonel Ioan-Marian Cristurean, general de brigadă în retragere Ioan Birişiu – preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Bistriţa-Năsăud, consilierii locali Alin Seserman şi Mihai Sărmăşan, consilierii judeţeni Eugen Curteanu, Robert Sighiartău şi Ioan Gaftone.

„Cinstirea eroilor care şi-au dat viaţa pentru apărarea şi întregirea ţării, pentru libertate şi demnitate, pentru dreptate şi adevăr, este un element esenţial care nu poate lipsi de la fundamentul nici unei civilizaţii umane. Prinosul nostru de recunoştinţă şi admiraţie se îndreaptă astăzi către eroii căzuţi în războaiele de independenţă, de întregire a neamului şi de apărare a fiinţei naţionale, către eroii luptei anticomuniste, către eroii-martiri ucişi în timpul revoluţiei din decembrie 1989 şi către eroii militari căzuţi în teatrele de operaţiuni. Tot la fel cinstim eroii care de-a lungul secolelor s-au jertfit pentru oraşul nostru, pentru ca el să existe, aici la frontiera de Est a Transilvaniei, pentru ca locuitorii lui să-şi poată trăi viaţa în libertate, în pace şi armonie. Ziua Eroilor este o zi a demnităţii, o zi în care, împreună, ne plecăm frunţile în semn de respect şi recunoştinţă pentru jertfa eroică a înaintaşilor noştri; ca NEAM, putem spune că sacrificiile de pe câmpurile de luptă au făcut posibilă înălţarea noastră de azi. Ziua Eroilor este o zi a demnităţii, în zi în care, împreună, ne plecăm frunţile în semn de respect şi recunoştinţă pentru jertfa eroică a înaintaşilor noştri – eroii care s-au jertfit pentru ţară şi popor sunt prezenţi în sufletele noastre şi lor le aducem astăzi un pios omagiu. Dumnezeu să binecuvânteze eroii noştri ! Dumnezeu să binecuvânteze Bistriţa !”, a spus primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu.

 

Sursa foto: Primăria municipiului Bistrița

2 3 4 5 7
Ceremoniale similare au avut loc în Cimitirul Municipal la Monumentul eroului post-mortem sublocotenent Filip Cristian Petru, în Şintereag la Monumentul eroului post-mortem sublocotenent Sfechiş Florin, la Monumentele Eroilor din Prundu Bârgăului şi de pe Vârful Grui din Munţii Călimani, dar şi în celelalte oraşe ale judeţului.

Președintele CJ BN, Radu Moldovan a fost prezent la ceremonialul militar-religios, din orașul Năsăud.

„Astăzi, la 40 de zile după Sfintele Paști, de Ziua Înălțării Domnului comemorăm eroii cunoscuți și necunoscuți căzuți în războaie, iar gândurile noastre se îndreaptă spre toți cei care au apărat cu prețul vieții independența, integritatea și suveranitatea României.

Este datoria noastră să ne amintim în fiecare zi de actele lor de vitejie, de curajul de care au dat dovada și de dorința de a avea o tară liberă.

Astăzi, alături de oameni buni din orașul Năsăud ne-am aplecat pentru câteva clipe frunțile și am spus o rugăciune pentru odihna sufletelor celor care au pierit și au lăsat în urmă durere în inimile familiilor. Cinste eroilor români și fie ca Bunul Dumnezeu să aibă grijă de sufletele lor!” a scris adu Moldovan, pe pagina de socializare.

Sursa foto: CJ BN

11270589_853965197990362_4144915910538718783_o 11312628_853965207990361_7456573995873147827_o 11312667_853965177990364_9040624874349277185_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.