Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că termenul de la care vor fi eliminate facilităţile fiscale se va stabili în coaliţia de guvernare şi va depinde mult de felul în care evoluează deficitul bugetar, el precizând că, timp de trei luni, prin măsurile luate, Guvernul a reuşit să îl menţină stabil. Boloş a mai anunţat că, în prezent, împreună cu serviciile Comisiei Europene, are loc o corelare a impactului bugetar al măsurilor care vor fi luate. El a menţionat că speră ca aceste discuţii tehnice să fie închise cât mai curând, pentru a nu fi un impact bugetar diferit faţă de cel estimat de Comisia Europeană, scrie știripesurse.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat de jurnalişti, marţi, de ce valoarea voucherelor de vacanţă creşte la 1600 de lei.

“Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului, deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte, pe altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”, a explicat ministrul Finanţelor.

Când vor fi eliminate facilitățile fiscale

Întrebat de când vor fi eliminate facilităţile fiscale, Marcel Boloş a răspuns: “Este un termen care se va stabili în coaliţia de guvernare şi va depinde mult de felul în care evoluează deficitul bugetar pentru că trei luni, prin măsurile pe care le-am luat am reuşit să îl menţinem stabil şi să avem o anumită politică prudentă de deficit bugetar în această perioadă de timp”. De asemenea, Marcel Boloş a mai fost întrebat când vor fi stabilite măsurile fiscal-bugetare.

”Pentru ca să fie asumată răspunderea pe pachetul de măsuri fiscal-bugetar, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, luna septembrie este luna de referinţă şi cât de curând posibil coaliţia de guvernare va anunţa data la care se va asuma răspunderea guvernului pe pachetul de măsuri”, a mai afirmat ministrul Finanţelor. Marcel Boloş a precizat şi cum decurg negocierile la Bruxelles.

“Suntem în perioada în care, împreună cu serviciile Comisiei, ne corelăm cu impactul bugetar asupra măsurilor pentru că aici a fost discuţia cu reprezentanţii Comisiei Europene şi sper să închidem aceste discuţii tehnice cât de curând posibil pentru a avea aceleaşi cifre, să nu avem impact bugetar diferit faţă de Comisia Europeană”, a declarat Boloş. El a mai fost întrebat cât este gaura din buget în prezent.

“2,66% din PIB este la sfârşitul lunii august, 43 de miliarde de lei”, a transmis Marcel Boloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.