Piața imobiliară din anul 2019 stă sub semnul incertitudinii. Deși numărul de locuințe noi date în folosință este în creștere cu circa 15% față de anul precedent, numărul tranzacțiilor din sectorul imobiliar este în scădere.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, „în perioada ianuarie – august 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 335.582 de imobile”. Numărul este într-o scădere de circa 13% față de aceeași perioadă a anului 2018, atunci când au fost înregistrate 385.438 de contracte.  

Mai multe locuințe noi

Chiar dacă numărul tranzacțiilor este în scădere în majoritatea zonelor din țară, în prima jumătate a anului 2019 au fost date în folosință mai multe locuințe față de primele șase luni ale anului trecut. Conform datelor INS, în 2019 au fost finalizate 27.204 locuințe, iar în 2018 doar 23.015.

În anul 2019 a înregistrat creșteri la numărul de locuințe construite din fonduri private, dar și la cele din fonduri publice.

Pe site-ul de imobiliare Korter.ro poți vizualiza cele mai noi ansambluri rezidențiale construite, dar și cele care vor fi inaugurate doar în anii următori. Totodată, aici poți analiza prețul la apartamente, să vizualizezi schițele și suprafețele locuințelor, dar și detalii despre construcția ansambluluii în sine.

Chiar dacă urmează să fie finalizat doar în cursul anului 2020, Complex One Mircea Eliade din București oferă deja spre vânzare locuințe. Clienții pot achiziționa de aici apartamente cu 2, 3, 4 sau 5 camere, cu suprafețe cuprinse între 52 și 299 mp.

Un alt ansamblu rezidențial în plină expansiune este Complex Segovia Garden Apartments Brașov. Detalii despre apartamentele scoase la vânzare, cât prețuri și schițe pot fi consultate pe Korter.ro.

Tot la Korter pe site poți să vizualizezi și celelalte ansamblurilor imobiliare din Brașov, dar și din restul țării. Aici sunt prezentate peste 400 de ansambluri rezidențiale noi, date în folosință sau în curs de construcție.

În 2019 s-a înregistrat o creștere de câteva procente a prețurilor locuințelor situate în ansamblurile rezidențiale noi. În principalele orașe, București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, diferența poate ajunge chiar și până la 5%. În schimb, sunt și orașe care și-au păstrat nivelul de preț din 2018, asta și datorită faptului că cererea de locuințe nu a fost la fel de mare precum cea de anul trecut.

Pe site-ul de anunțuri de imobiliare Flatfy.ro sunt centralizate toate anunțurile de vânzare/cumpărare apartamente și case din România, împărțite pe localități. Dintr-o analiză a acestora reiese că nici prețul imobiliarelor vechi nu a suferit mari modificări față de anul 2018. Chiar dacă în unele orașe prețul a scăzut, iar în altele a crescut, marja se menține la +/- 5%.

Consultă anunțurile de pe Flatfy pentru a afla detalii concrete despre valoarea unui apartament sau a unei case. Tot aici vei putea găsi și anunțuri cu terenuri de vânzare sau chirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.