Polițiști din Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Bistrița-Năsăud și ocoalelor silvice de regim au acționat, în weekend, pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, combaterea braconajului piscicol și pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, au fost efectuate controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 28 de autovehicule și legitimate 28 de persoane. Dintre acestea, 16 autovehicule care transportau material lemnos.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate și aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.160 lei, pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii nr. 171/2010 și conform OUG 195/2002, la regimul rutier. De asemenea, în cadrul acțiunii, a fost confiscată cantitatea totală de 12,87 metri cubi de  material lemnos, în valoare de peste 5.400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.