Două echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, au desfășurat astăzi o acțiune de control la principalele hypermarket-uri și supermarket-uri din municipiu (12 unități), pentru a vedea în ce măsură sunt respectate recomandările de prevenire, în contextul răspândirii virusului COVID-19.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în urma controalelor ”s-a constatat că la toate unitățile există dozatoare cu substanțe biocide pentru dezinfectarea mâinilor (atât pentru personal, cât și pentru clienți), dezinfectante specifice distincte pentru suprafețe, precum și un grafic în ceea ce privește dezinfecția. Cărucioarele, mânerele, intrările în unități și suprafețele din interior se dezinfectează după un plan bine stabilit. Personalul fie poartă mănuși, fie există un dezinfectant pentru mâini la fiecare casă. Toate produsele utilizate în scopul igieniezării au fost verificate și sunt produse conforme, profesionale”.

De asemenea, echipele mixte de control au mai constatat că în toate unitățile sunt afișate, la loc vizibil, materiale informative oficiale despre coronavirus.

”La nivelul tuturor unităților există o dispoziție care permite angajaților să se poată învoi imediat, în eventualitatea în care se simt rău. Un aspect pozitiv este faptul că toți reprezentanții marilor magazine au manifestat o mare disponibilitate în legătură cu această problematică, solicitând recomandări suplimentare specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică”, mai arată Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Potrivit specialiștilor, singurul aspect care trebuie îmbunătățit în contextul de față este cel privind respectarea unei anumite distanțe între clienți în interiorul magazinelor. Personalul de la pază face atenționări în acest sens, însă nu toți cetățenii respectă recomandarea.

În ultimele două săptămâni, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a efectuat vizite și la principalele firme de transport din județ, pentru a se asigura că aplică în mod corect măsurile de prevenire, necesare în această perioadă.

1 COMENTARIU

  1. Vedeti ca am vazut la supermarketuri, tot felul de mocicose de cuconete, care iau la ” palma ” toate legumele si fructele … ca sa le aleaga ( chipurile ca au chioscaturi private … ) sa nu ia din alea deteriorate si pun mana pe toate astea . De unde stim noi ca moci.cosa dr.acului nu este infectata sau ca nu a venit la market direct din cotetzul porcilor ?
    De ce-i lasa cei de la magazin sa faca asta ? Ar trebui toate legumele si fructele cantarite si ambalate in unitati de kate 1 kg… sa nu poata pune mana mocicosii dr.acului pe legumele si fructele aflate vrac ( varsate in lazi… ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here