„Ce faci în timpul verii? Nu te-ar interesa să fii voluntar/ă pe un șantier arheologic? Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud îți oferă șansa de a te implica activ într-un proiect amplu de cercetare ce va începe din 27 iunie 2022 până în 8 iulie 2022 – Șantierul Arheologic Biserica Evanghelică Jelna”, anunță Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud.

Biserica Evanghelică de la Jelna, unul dintre monumentele emblematice ale județului Bistrița-Năsăud, așteaptă de ani de zile să își facă cunoscute o serie de secrete interesante, spun reprezentanții instituției.

„Aflată într-un amplu proces de reabilitare, pentru identificarea diferitelor faze de construcție ale bisericii sunt necesare o serie de sondaje arheologice care pot ajuta mult pentru a recupera istoria acestui monument și a oferi șansa unor lucrări de restaurare și valorificare ale acesteia, cât mai bine efectuate.

Astfel, participând pe acest șantier ai șansa de a te familiariza cu istoria locului, de a cunoaște oameni din diferite domenii de activitate, ai șansa de a ajuta la salvarea și punerea în valoare a unui monument istoric, poți afla lucruri și dobândi noi abilitități de care poate nu erai conștient. Oricine are timp liber se poate oferi voluntar!

Dacă dorești să te implici, te rog sa ne anunți fie pe adresa de mail complexmuzealbn@yahoo.com sau complexmuzealbn@gmail.com, fie pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud https://www.facebook.com/complexmuzeal.bistritanasaud sau la numărul de telefon 0742762831 al pedagogului muzeal – Angelica Moldovan”, mai precizează cei de la Complexul Muzeal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here