Comerţul ilicit, taxat cu amenzi/Recomandările poliţiştilor

284

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă acțiunile pentru protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite, anunţă IPJ BN.

 

Joi, 21 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, pe raza orașului Năsăud.

 

Acțiunea a avut ca scop verificarea corectitudinii înregistrărilor pe aparatele electronice de marcat fiscale, comercializarea articolelor ornamentale, a legumelor și fructelor, verificarea provenienței mărfurilor și stabilirea realității provenienței mărfurilor comercializate.

 

Astfel, cu ocazia controalelor și a verificărilor de specialitate la 11 agenți economici au fost constatate și aplicate 6 sancțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, în valoare totală de 25.000 lei, fiind confiscat și numerar.

 

Recomandări

În pragul sărbătorilor de iarnă și în alergarea după cumpărături, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă să nu vă lăsați amăgiți de chilipiruri.

Produsele contrafăcute vă pun în pericol sănătatea!

Astfel de produse pot fi cumpărate atât de cei care nu își permit achiziționarea de produse originale, cât și de cei care nu își dau seama că au în față un fals.

Fie că vorbim de jucării, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, menaj sau cosmetice sau orice alte produse contrafăcute, toate acestea vă pot afecta sănătatea și vă pot lăsa fără sume importante de bani.

De asemenea, atunci când achiziționați un produs despre care aveți suspiciuni că ar fi contrafăcut, vă recomandăm să verificați pe piață costul și calitatea unor produse asemănătoare, iar dacă produsul are eticheta în limba română, verificați specificațiile tehnice și instrucțiunile detaliate de utilizare.

Consultați sursele de informație de pe internet pentru a cunoaște elementele care atestă originalitatea produselor respective.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here