Amenzi de peste 50.000 lei au aplicat polițiștii din Bistrița-Năsăud, în acest weekend, după ce au derulat o serie de controale la agenții economici, pe linia evaziunii fiscale și a activităților comerciale ilicite.

Astfel, vineri 16 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 9 sanctiuni contravenționale, în valoare totală de 23.000 de lei. Dintre acestea, 7 amenzi au fost aplicate comercianților care au desfășurat activitati comerciale ilicite, iar alte două au fost aplicate agenților economici care nu au utilizat aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, a fost confiscat numerar, în cuantum de 170 de lei.

Sîmbătă 17 august, polițiștii au continuat controalele de specialitate pe raza judetului Bistrita-Năsăud și au aplicat 13 sanctiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 de lei, toate pentru activități comerciale ilicite.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, activitățile derulate în cele două zile au vizat combaterea faptelor ilicite în domeniul evaziunii fiscale, a comertului cu mărfuri, dar si a prestarilor de servicii către populatie, pentru verificarea legalității activităților desfășurate de către unitățile de alimentație publică si de cazare a turiștilor, în zonele și locurile semnalate cu risc criminogen ridicat.

1 COMENTARIU

  1. Ii doare-n ” patina ” pe stia de amenzi ! Anulatile licentele de functionare si nu-i mai lasati sa faca ” afaceri ” ( pardon smecherii si matrapazlacuri comerciale ) decat numai peste cel putin 5 cinci ani de zile, timp in care sa devina DOAR ” slugile ” altora . Sa vedeti ca asta va da ROD POZITIV !
    Si… nu mai ziceti ca nu stiu care autoritate publica, a dat nu stiu cate amenzi in valoare de … CI EFECTIV SPUNETI LA ZIAR SI LA TV … PE FATA CINE ESTE SOCIETATEA RESPECTIVA , CE MATRAPAZLACURI A FACUT SI FATA DE CINE CE AMENDA SI MASURA S-A LUAT , sa stie toata lumea ! Spaima ca s-ar putea sa nu mai cumpere nimeni nimic de la ei si clientii sa se orienteze spre alti ” comercianti „… o sa le dea ” fiori pe sale „… nu amenzile pe care le contesta si pe care majoritatea le castiga si nu le mai platesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here