Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Năsăud este prima şcoală din judeţ unde proiectul "Şcoala Discovery" va fi implementat.

Proiectul este dezvoltat în România de Discovery Networks, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

 

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a prezentat duminică, împreună cu Mark Hollinger, directorul Discovery Networks International şi Danny Forster, prezentatorul programului Extreme Engineering de pe Discovery Channel, proiectul "Şcoala Discovery", dezvoltat în România de Discovery Networks, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Acest proiect constă în prezentarea, începând cu data de 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14,00, zilnic, a câte unui program educaţional de o oră: luni matematică, marţi chimie, miercuri biologie, joi fizică, vineri alte ştiinţe.

Fiecare program va fi reluat a doua zi de la ora 8 precum şi sâmbăta şi duminica de la ora 8. Se va specifica foarte clar pentru ce clasă este adaptată fiecare emisiune. Programele sunt adaptate pentru claselor V-XII.
Conţinuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruenţă între ceea ce fac elevii la şcoală, lecţiile propriuzise, şi ceea ce văd pe ecran.
Va exista un site, scoala.discovery.ro, unde se vor găsi toate materialele complemenatre fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi şi părinţi.
Există 110 şcoli din România, din toate judeţele şi cuprinzând elevi de toate profilurile sociale, în care, într-o primă fază, profesorii vor fi formaţi pentru utilizarea resurselor de pe situl scoala.discovery.ro şi metodele de predare aferente. De asemenea, în acele şcoli se vor  monitoriza creşterea rezultatelor elevilor la ştiinţe.
Din judeţul Bistriţa Năsăud, a fost propus Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud, dar se urmăreşte implementarea programului la nivelul întregului judeţ.

Utilizarea la clasă a programului "Şcoala Discovery" este opţională pentru profesori şi elevi, Ministerul Educaţiei recomandând directorilor de şcoli şi profesorilor să beneficieze de această diversificare a resurselor. De asemenea, ministerul va acorda tot sprijinul său pentru cei care vor alege metode moderne de predare.
 Lecţiile prezentate în programele "Şcoala Discovery" pot fi vizionate acasă sau la şcoală, în funcţie de modul în care fiecare şcoală se organizează.

Programul "Şcoala Discovery" este un program care va evolua în permanenţă, în funcţie de feed-back-ul pe care îl avem din sistem şi inputurile cadrelor didactice, ale elevilor şi părinţilor. 

1 COMENTARIU

  1. Am pierdut o voce,un cantec,o mama,o sotie,o prietena si mai ales o artista desavarsita care ne-a reprezentat cu cinste si cu onoare in toata lumea.PACAT.Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace.Sincere condoleante familiei.

  2. Am crescut cu muzica ei, am ascultat-o de fiecare data cand plecam la Nasaud, pe drumul de la Satu Mare spre Rebrisoara, si regret nespus disparitia ei. Imi ramane vocea ei inconfundabila pe casete si CD-uri. Chiar in acest moment, cand scriu, o ascult si n-am s-o pot uita niciodata. Cand voi pleca iar la Nasaud, sigur ma voi duce la mormantul de la Telciu, unde am inteles ca va fi ingropata. Tot satul ramane dragostea din urma!Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

  3. Cu tot ca no cunosc pe Valeria Peter Predescu Ati spune ca im pare rau de o artista populara ca acerdat viata si Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa fie langa inger cantaret de muzica populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.