Doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt anchetați de polițiști după ce, la începutul lunii martie, aceștia ar fi furat un autoturism din curtea unei locuințe din comuna Maieru, pe care l-au folosit pentru a se deplasa în alte localități învecinate pentru a da spargeri la niște magazine. Unul dintre cei doi este minor și este din aceeași localitate cu stăpânul mașinii, iar celălalt este din Tiha Bîrgăului. 

În noaptea de 4/5 martie a.c., poliția a fost sesizată despre furtul unui autoturism, în valoare de aproximativ 4.000 euro, care se afla parcat în curtea unei locuințe din Maieru.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat doi tineri care sunt bănuiți de comiterea faptei: unul în vârstă de 17 ani, din Rodna, iar celălalt în vârstă de 22 ani, din Tiha Bîrgăului. 

Se pare că cei doi tineri au furat autoturismul respectiv cu un anumit scop: aveau de gând să fure și alte bunuri din niște magazine din localitățile învecinate. 

„Cu ocazia extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că în aceeași noapte cei doi tineri ar fi condus autoturismul până în localitatea Poiana Ilvei, unde ar fi intenționat să sustragă bunuri dintr-o societate comercială. Ulterior s-au deplasat cu autoturismul în Ilva Mare, iar dintr-o societate comercială din această localitate, tinerii ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 500 lei„, precizează polițiștii.

Totodată, pe parcursul cercetărilor, oamenii legii au constatat că cei doi nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Drept urmare, aceștia sunt anchetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt calificat, tentativa la furt și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. 

În plus, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 ore, urmând ca aceștia să fie prezentați parchetului competent, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here