ANM a emis cod portocaliu și galben de vânt puternic, viscol și ninsori pentru mai multe regiuni din țară. Începând de vineri, de la ora 10:00, intră în vigoare un cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali, în general la peste 1500 de metri altitudine. Avertizarea expiră sâmbătă, la ora 03:00, transmite Digi24.ro

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită. Potrivit meteorologilor, de vineri, de la ora 10:00, și până sâmbătă, la ora 03:00, este în vigoare un cod galben de intesificări ale vântului în cea mai mare ăparte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Sursa: ANM

Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat. De asemenea, de sâmbătă, de la ora 03:00 și până la ora 20:00 va fi cod portocaliu viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită. Tot de sâmbătă, de la ora 20:00, și până duminică, la ora 10:00, va fi cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali.

În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1.500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită. Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

Totodată, de sâmbătă, de la ora 03:00, și până duminică, la ora 10, va fi în vigoare un cod galben de vânt puternic în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h. În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.