Ploi însemnate cantitativ, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, vor cădea începând de marți în jurul prânzului și până miercuri noaptea în Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat. Bistrița-Năsăud se află sub avertizare de COD PORTOCALIU  de ploi în nord-estul județului, iar în rest sub averizare de COD GALBEN. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) o avertizare de COD GALBEN în intervalul 04 februarie, ora 13:00 – 05 februarie, ora 08:00, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m. 

 În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.
 Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Avertizarea este valabilă și pentru județul Bistrița-Năsăud.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sa sau ghețuș.

Totodată, ANM a emis și o avertizare de COD PORTOCALIU, în interval 04 februarie, ora 15:00 – 04 februarie, ora 23:00 , în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40…50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here