În urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei a fost validată, deși fusese anterior respinsă de Biroul Electoral Central. Potrivit declarațiilor lui Cătălin Drulă și Eugen Tomac pentru G4Media, Curtea Supremă a respins hotărârea de duminică a BEC. Această decizie este considerată definitivă, ceea ce înseamnă că Alianța Dreapta Unită poate concura în alegerile europarlamentare și locale.

Minuta instanței:

  • 630/1/2024 – Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alianței electorale – ,,Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei”. Definitivă. Pronunţată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, scrie G4Media.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, declară Eugen Tomac, președintele PMP.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi fost culmea ca „Forța dreptei”, o alianță preelectorală constituită pe creterii democratice să fie împiedicată de Biroul Electoral Central (BEC) să candideze la alegerile din ciclul electoral al anului 2024. Si asta după ce o coalitie PSD-PNL constituită împotriva naturii de presedintele Klaus Iohnannis, a distrus orice fel de opozitie democratică în politica românească. Klaus Iohannis, pentru linistea lui, a adus PSD la guvernare ceea ce a determinat disparitia doctrinară a PNL care a ajuns o anexă la remorca social-democratilor. Mai grav este că asocierea la guvernare a PNL cu PSD s-a soldat cu ratarea tuturor obiectivelor interne ale mandatelor prezidențiale ale lui Iohannis prin lipsa de reforme economice si administrative. Chiar si programul său de suflet „România Educată” s-a dovedit un dezastru. În concluzie, Iohannis si-a făcut-o cu mâna lui ajungând după 10 ani la o președinție ratată, un eșec intern pe toate planurile, dar mai ales de la România Educată s-a ajuns la România Eșuată.
    Urmează ciclul electoral al anului 2024, în care după distrugerea opozitiei democratice și a speranțelor alegătorilor, alianţa electorală Dreapta Unită alcătuită din USR, PMP si Forța Dreptei, reprezintă un proiect politic alternativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.