Sursa foto: Playtech

Partidul AUR acuză partidele de la guvernare că au dat startul campaniei electorale prin mituirea pensionarilor cu „ajutoare”, precizând că Executivul a prăbușit în timp record nivelul de trai al românilor.

Coaliţia de guvernare a ratat una dintre ultimele şanse de a face dreptate la nivelul întregii societăţi şi de a mai micşora prăpastia care îi desparte pe privilegiaţi de marea masă a pensionarilor. Nu creşterea procentuală a pensiilor era necesară într-un astfel de moment, ci acordarea unei sume egale, care să însemne foarte mult pentru cei cu nevoi mari şi suficient pentru cei care au deja mai mult decât le este necesar”, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

Această coaliţie ar fi trebuit să înţeleagă de mult că românii care au muncit o viaţă întreagă nu au nevoie de mila guvernanţilor, ci au dreptul la o existenţă demnă, la un venit lunar care să le asigure necesarul de zi cu zi.

„Am aşteptat cu toţii eliminarea pensiilor speciale, renegocierea procentului din PIB alocat pensiilor şi o formă de justiţie socială. Pe ultima sută de metri, după luni de zile de bâlbe, certuri şi scandaluri în aşa-zisa coaliţie de guvernare, avem parte de o altă cârpeală, care nu rezolvă nimic la nivel de sistem. Unicul scop al acestei manevre este să ţină pensionarii la cheremul patronilor politici care conduc acest guvern marionetă”, au precizat cei de la AUR.

Partidul condus de George Simion mai cere în continuare elaborarea şi implementarea unui sistem de ajustare a pensiilor care să reducă diferenţele uriaşe dintre categoriile cele mai favorizate şi beneficiarii venitului minim.

„Pensia este un drept câştigat într-o viaţă de muncă, nu o formă de mită electorală acordată după bunul plac al politicienilor care vor să rămână la putere”, au conchis reprezentanții AUR.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.