SC Axis Security, firma controlată de mama ginerelui lui Vasile Blaga, a mai câștigat un contract pentru paza spațiilor de servicii din ”ciotul” de câțiva zeci de kilometri din Autostrada Transilvania. Pentru acest contract firma va lua peste un milion de euro! La începutul anului aceeași societate a câștigat și contractul de pază pentru autostrada A1 în valoare de peste 800.000 lei, fără TVA. În urmă cu un an Andrei Ionuț Rudeanu a fost condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscală prin firma Axis Corporate Security.

În 9 mai, CNAIR a publicat câștigătorul licitației ”ACORD CADRU- Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe Autostrada : LOT 1 : Autostrada Sebes- Turda A10, (Aiud) km 41+250-km 70+000 (Turda) si CIC Dumbrava, km 61+350 ; LOT 2 : Autostrada Transilvania A3, (Campia Turzii) km 0+000- (Nadaselu) km 61+200 si CIC Gilau km 51+000 ; P.S. Savadisla km 39+094 ; Depozit agregate Savadisla”. Este vorba de firma AXIS SECURITY SRL patronată și administrată de Mariana Aurora Rudeanu, mama lui Andrei Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga. Firma a fost înființată în 2012 și a preluat patrimoniul Axis Corporate Security, firmă băgată în insolvență și care l-a implicat pe Andrei Rudeanu în câteva dosare penale.

Anul trecut, Compania de autostrăzi a scos la licitație contractul cadru pentru pentru paza Autostrăzii A1 și a pasajelor supraterane, în valoare de 3,5 milioane de lei, iar contractul a ajuns tot la Axis Security SRL din Deva. La scurt timp firma a semnat un contract subsecvent în valoare de 800.000 de lei, fără TVA.

Mariana Rudeanu mai este acționar și administrator la Flomar Rev SRL. Anul trecut, această societate apărea în evidenţele Fiscului cu debite la stat, dar cumpăra bunuri din patrimoniul Axis Corporate Security, societatea în insolvenţă a condusă de fiul ei. În paralel, Axis Corporate Security primea milioane de lei de la companii de stat precum CNAIR, Complexul Energetic Hunedoara, Societatea de Închidere a Minelor etc.

Condamnat cu suspendare pentru o evaziune
de peste jumătate de milion de euro

În data de 8 februarie 2018, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia finală în dosarul care îl viza pe ginerele lui Vasile Blaga şi firma de pază a acestuia, Axis Corporate Security SRL. Magistraţii au respins, atunci, ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Rudeanu şi de partea civilă din dosar, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, împotriva sentinţei date de prima instanţă, Tribunalul Bucureşti. Ioan Andrei Rudeanu a rămas, astfel, cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dispusă de prima instanţă. La fel şi colaboratorul său, Laurenţiu Marius Ciucă, judecat în acelaşi dosar şi condamnat pe fond la un an şi patru luni de închisoare, tot cu suspendare.

Ginerele lui Vasile Blaga a fost trimis în judecată în 2016, fiind acuzat că, în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în contabilitatea firmei 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii, provenite de la firme-fantomă. Astfel, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu de 646.139 de euro. În mai 2015, domiciliile şi sediile firmei lui Rudeanu au fost percheziţionate, el fiind arestat preventiv şi, ulterior, plasat în arest la domiciliu. Denunţător în acest caz a fost omul de afaceri Mihai Neicu, patronul grupului de firme NEI, un fost apropiat al lui Vasile Blaga. Ioan Andrei Rudeanu şi-a recunoscut faptele încă din perioada urmăririi penale şi s-a arătat dispus să achite prejudiciul. Şi dosarul lui Rudeanu, ca şi cel al lui Alin Ionescu, vizând evaziunea fiscală, au fost instrumentate de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Mai mult, ca şi Shelter Security SRL din Voluntari, SC Axis Corporate Security SRL se află, astăzi, în insolvenţă.

Ioan Andrei Rudeanu a fost condamnat, în februarie, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru o evaziune fiscală în care a folosit firma de pază Axis Corporate Security.

Prejudiciul din acest caz, în sumă de 2.805.773 lei, a fost integral achitat de către Andrei Rudeanu, iar suma de 454.000 lei reprezentând accesorii a fost achitată de firma Axis Security. Instanța a ridicat sechestrele asiguratorii puse pe două autoturisme aparținând lui Andrei Rudeanu și a altor 66 de bunuri aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security.

Contract de 10 milioane de euro

Andrei Rudeanu a intrat pe piața security prin intermediul firmei AXIS. Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţionează în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei. În 2012, firma a câştigat şi contractul de pază a unităților miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

În 2010, firma lui Rudeanu, a câştigat contracte de zece milioane de euro pentru servicii de pază de la instituții aflate în subordinea lui Adriean Videanu, ministrul Economiei și Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Potrivit rechizitoriului, Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, a înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă. Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Asocieri cu un cercetat penal

Potrivit termene.ro, Mariana Aurora Rudeanu mai este asociat, în cadrul firmei arădene Trans Medical SRL, cu Roxanei Lomonar, care figurează într-un dosar penal instrumentat de DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Potrivit procurorilor, ”persoana în cauză figura ca asociată în SC Karma BB SRL şi în SC Sial Tor SRL, iar, în 2011, o persoană apropiată acţionarilor celor două firme, era administrator la compania SC Dor Pluricomprest SRL, intrată în insolvenţă. Din documentele dosarului de insolvenţă al acestei din urmă societăţi, reiese că, în aprilie 2013, administratorul judiciar a comunicat instanţei faptul că DNA Alba Iulia a solicitat comunicarea tuturor înscrisurilor SC Dor Pluricomprest SRL (rapoarte, corespondenţă, comunicări, acţiuni, tabele şi autorizaţii emise), necesare soluţionării dosarului penal 119/P/2013. În această cauză, se efectuau cercetări faţă de Simona Suciu, Angela Flavia Sabău, Bogdan Alexandru Suciu şi Roxana Lomonar, pentru operaţiuni comerciale de natură a aduce foloase necuvenite, bancrută frauduloasă, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”.

”Buldogul” rupe

Cu ocazia campaniei pentru europarlamentare, Vasile Blaga a declarat că vrea să își zdrobească adversarii.

„Suntem în competiţie electorală cu toţi cei care au depus liste electorale, cu toate partidele; nu avem prieteni în campania electorală. Avem şi o carte de vizită, nu ca ALDE, care nici nu ştiau în ce familie europeană vor merge sau ca alţii care vor să ne scoată din Europa, cum e PSD”, a afirmat Vasile Blaga, la lansarea candidaţilor PNL în alegerile europarlamentare.

El a subliniat că prin aceste alegeri se pun bazele câştigării prezidenţialelor, după care vor urma localele. „Va trebui să scoatem la parlamentarele de anul viitor acel scor care să permită cu adevărat PNL să guverneze. Adică să ne zdrobim adversarii, indiferent care sunt ei”, a precizat Blaga.

El a arătat că adversarul PNL dintotdeauna este PSD, partid care, deşi este slăbit şi „cum nu a fost niciodată în ultimii ani”, încă nu este învins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here