Peste 27,3 milioane lei vor fi repartizați primăriilor de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2020, dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat în ședința ordinară care va avea loc în data de 29 ianuarie a Legislativului județean. Cele mai mari sume, câte un milion lei, vor completa bugetele locale ale trei din cele patru orașe ale județului Bistrița-Năsăud.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud figurează proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale în anul 2020 a fondului la dispoziția administrației județene şi estimările pentru anii 2021-2023 privind repartizarea cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din sumele din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Astfel, suma totală pe care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud o împarte primăriilor din județ este de 27.316.000 lei.

Trei dintre primăriile de orașe din Bistrița-Năsăud, respectiv Bistrița, Năsăud și Beclean, vor primi fiecare câte un milion de lei, în timp ce administrația locală a orașului Sângeorz- Băi va primi doar 100.000 lei. 

Restul de peste 2,42 milioane lei sunt repartizați primăriilor din mediul rural.

Cea mai mare sumă revine Primăriei Prundu Bârgăului – 950.000 lei, care este urmată de Primăria Nușeni, cu 700.000 lei și primăriile din Căianu Mic, Lechința și Romuli, fiecare cu câte 600.000 lei. 

Cei mai puțin bani vor ajunge la primăriile din Rebrișoara și Runcu Salvei, care vor primi câte 100.000 lei.

Vezi tabelul complet cu sumele repartizate unităților administrativ-teritoriale de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud:

1 COMENTARIU

  1. Asa face psd , da unor primari neperformanti care nu se stie ce fac cu banii . Nu da la primariile unde sunt primari liberali ,incercand sa -i santajeze si sa nu -i ajute cu nimic . Rusine sa le fie .Sa speram ca lumea se va destepta si la conducerea tarii si a judetului sa nu mai vedem neocomunisti ca astia . Au avut puterea timp de 30 de ani si mereu au sabotat primariile care nu sunt psd .Sa le fie rusine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.