Vești bune pentru bistrițenii care vor să muncească în străinătate! La început de an, 900 de locuri de muncă sezoniere în domeniul agricol sunt disponibile în Spania, prin intermediul Reţelei EURES România.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud anunță că ”firma SUREXPORT COMPANIA AGRARIA S.L. din regiunea Huelva, localitatea Almonte, Spania oferă 900 locuri de muncă în agricultură la recoltare fructelor: căpșuni, zmeură, mure și afine”.

Cei interesați de unul din cele 900 de locuri de muncă trebuie să știe că se lucrează 6.30 ore/zi (cu pauză de masă o jumătate de oră), în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva. În privința salariului, venitul brut oferit de companie este de 42,90 euro/zi (net 39,33 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro centi/zi (în cazul persoanelor noi) sau de 0,80 euro cenți/zi (în cazul persoanelor care au mai lucrat la firmă). Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră.

”Se caută circa 600 de femei și 150 cupluri, cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani. Angajatorii caută persoane cu experiență în agricultură și capabile să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere. Cazarea este oferită gratuit de companie; se plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este platită de muncitor”, mai arată AJOFM Bistrița-Năsăud.

Angajarea se va face cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă 15 zile. Contractul începe la data de 1 martie 2020.

Persoanele cu domiciliul în județul Bistriţa – Năsăud, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa – Năsăud, compartiment EURES (informații și la telefon 0263 – 236296, int.109), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 martie 2020.

2 COMENTARII

  1. NO ASE MA… MERETI ACOLO SI CONTRIBUITI LA SALARIILE SI PENSIILE ALORA CU FONDURILE LUATE DE STAT DIN CASTIGURILE VOASTRE si batranii si copiii vostri lasati-i aici in tzara… pe capul statului asta prost care este obligat sa vi-i tina din banii nostri publici , la care voi NU CONTRIBUITI CU ABSOLUT NIMIC !!!
    Io v-as obliga , ca lunar , din castigurile pe care le realizati in strainatate, sa ” cotizati ” la statul roman cu contributia datorata , la fel ca si cei ramasi aici ( acasa ) si care din banii lor, trebuie sa-i tina in spate pe cei neproductivi , pensionari , sarantoci si pe nimurigii de tot felul .
    Este adevarat ca trimiteti ” hevuroi ” in tzara… da-i trimiteti la familiile voastre… nicidecum statului si fondurilor publice .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here