Furturile de lemne de pe raza județului Bistrița-Năsăud au devenit un obicei ce ia amploare. Autoritățile raportează nu mai puțin de cinci infracţiuni constatate şi peste 100 mc material lemnos, confiscat de poliţişti în ultimele zile.

 Potrivit celor de la IPJ BN, în perioada 20-24 ianuarie, agenții au organizat şi desfăşurat, pe raza judeţului, acţiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul silviculturii, fiind constatate cinci infracţiuni la regimul silvic. De asemenea, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 lei şi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 108,24 mc material lemons, în valoare totală de 19751 lei. Astfel, la data de 20 ianuarie, poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere, au efectuat controale de specialitate la societăţi comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

 

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat faptul că, o societate comercială ar fi efectuat operațiuni nelegale cu material lemons, existând neconcordanțe între locurile de încărcare a mijloacelor de transport și proveniența materialului lemnos.

 

În cauză s-a aplicat o sancțiune contravențională conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 6.000 de lei și s-a confiscat cantitatea de 84,45 mc de material lemnos, în valoare de 10.872 lei.

Pe la sate se tot fură

De asemenea, miercuri, 24 ianuarie, poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au identificat şi indisponibilizat, la locuinţa unui bărbat de 75 de ani, din localitatea Susenii Bîrgăului, cantitatea de 16,46 mc material lemons, fără a avea documente legale de proveniență.

Tot ieri, 24 ianuarie , pe Drumul Județean 172, și pe raza localităţii Cociu, poliţiştii au identificat în trafic un bărbat, de 34 de ani, din Bistriţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 6.2 mc material lemons, fără a deţine acte de provenienţă legală.

 

Cel în cauză a fost sancţionat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemons şi autovehiculul au fost confiscate.

2 COMENTARII

  1. Am o nelamurire ? Ce se intampla de fiecare data cu lemnul confiscat ? Sper ca nu il duce careva la propriul semineu de la vreo viloaca ? Sa vedem cine raspunde ?

  2. Pana ce nu se da o lege prin care toate Ocoalele Silvice ( de stat sau particulare ) nu-si fac depozite de lemne pentru populatie, de unde permanent sa se poata vinde lemne, la cati bani au oamenii… se vor produce furturi din padure si de peste tot altundeva. Ce sa faca oamenii, sa inghetze de prostia guvernantilor carora nu le pasa … ? Problema este ca exista destui „iesmeni” din Politie si Jandarmerie, care dau curs si isi „fac datoria exemplar” dand dovada de un „devotament ” ( era sa zic cratin fata de „lege ” dar n-am zis ) si trimit oamenii in judecata pentru caca-maca, sperand c-o sa le mai puna o „macaroana pe umeri ” , in timp ce unii fura cu autotrenurile sau vagoanele de la tren… cu ” acte in regula ” , dar care sunt greu de „dovedit” ( expresia smecherilor ) … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.