În ziua alegerilor au fost sesizate 33 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 12 nu s-au confirmat, deci peste 36%, la acest moment, iar 8 sunt în curs de verificare. De asemenea, au fost întocmite 5 dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni și au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 11.600 de lei, a transmis Centrul de Comunicare Județean Bistrița-Năsăud.

În urma analizei realizate la nivelul județului Bistrița-Năsăud, cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă pot confirma că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor au fost sesizate 33 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 12 nu s-au confirmat, deci peste 36%, la acest moment, iar 8 sunt în curs de verificare.

În ceea ce privește faptele sesizate, cele mai multe făceau referire la continuarea campaniei electorale, coruperea alegătorilor sau turism electoral.

În județul Bistrița-Năsăud au fost întocmite 5 dosare penale pentru cercetarea unor posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 11.600 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste aproape 500 de vehicule și șoferi, fiind aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au suspendat 1 permis de conducere și au reținut 3 certificate de înmatriculare.

Aproximativ 1100 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.