Un nou bloc de locuinţe sociale a fost dat la data de 25 noiembrie în folosinţă în cartierul Viişoara.
Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, le-a înmânat cheile locuinţelor din ultimul bloc care a fost finalizat dintr-un lot de nouă ansambluri de locuinţe colective.

Aveți șansa să aveți o viață civilizată aici. Anul viitor vom rezolva și problema spațiului din împrejurimi, adică asfalt, spațiu verde și tot ceea ce trebuie, astfel încât, viața în toată comunitatea aceasta să fie una corespunzătoare. Eu știu că ce se plătește, chiria este una modică. V-aș ruga să vă plătiți la timp toate obligațiile, chirie și utilități”, a precizat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, când a înmânat cheile apartamentelor celor 20 de familii.

De asemenea, în cadrul unei conferințe, primarul Ovidiu Creţu a precizat că în perioada mandatului său s-au construit 12 blocuri de locuințe sociale, din care trei în Subcetate și nouă în Viișoara.

Am construit 12 blocuri de locuințe sociale din care 3 în zona Subcetate și 9 în zona Viișoarei. Cu un total de 320 de unități locative, 120 Subcetate și 200 Viișoara, circa 1000 de persoane au primit în acest fel o șansă nouă. Șansa de-a avea o locuință civilizată în care să poată să trăiască și să își crească copii. Doresc să subliniez și faptul că foarte puține persoane, nu au reușit să se adapteze vieții în comun, însă numărul lor este foarte mic. E adevărat că un țânțar chiar dacă este foarte mic este deranjant”, a mai declarat Crețu.

 

Citeste şi:

Viişoara, cartier al Bistriţei europene transformat într-o ghenă de gunoi

 

În ceea ce priveşte soarta famililor care şi-au distrus cu bună ştiinţă locuinţele, primarul Creţu a spus că pentru o persoană există o sentinţă de evacuare, în timp ce alte 30 de familii aşteaptă decizii din partea intanţelor de judecată.
Până în prezent, 320 de familii de bistriţeni s-au mutat, astfel, în locuinţe sociale noi.

1sursa foto: Primăria municipiului Bistrița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.