Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, ar putea să scape de condamnarea de 5 ani de închisoare, înainte să fie adus în România.

Judecătorii Instanţei Supreme decid, astăzi, dacă acceptă sau nu cererea de strămutare a procesului prin care a fost condamnat. Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş. Solicitarea a fost făcută de avocatul lui Cătălin Cherecheș, după ce soacra lui a încercat să o mituiască pe judecătoarea din dosar.

Înainte de intrarea în sala de judecată, Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş, a a făcut declaraţii de ultimă oră.

„Vă promit că îl întreb pe domnul Cherecheş, în mod expres, ce l-a determinat să plece din ţară în data de 24 noiembrie şi promit că am să fac public în măsura în care dumnealui va dori să explice de ce a plecat. Am o bănuială că probabil a crezut că nu va avea parte de o soluţie corectă, dată de un complet imparţial”, a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş, scrie stiridiaspora.ro.

„Codul de procedură penală permite admiterea unei cereri de strămutare”

„Astăzi este termen pentru soluţionarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24 noiembrie, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci, nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă.

Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare. Poate fi un semn de lipsă de imparţialitate pe care noi l-am invocat.

Din punct de vedere legal, Codul de procedură penală permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar după rămânerea definitivă a unei hotărâri dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare”, a mai spus Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.