Ministerul Finantelor lucrează la un proiect de lege, prin care românii îşi pot recupera banii cheltuiţi pe anumite bunuri şi servicii şi vor beneficia de unele deduceri din impozit la lucrările de reabilitare a locuinţelor.

Toate acestea dacă veţi păstra bonul fiscal.

Prin această lege, cabinetul Boc încearcă să reducă mica evaziune fiscală, unde bonul fiscal este garanţia unui sistem corect şi funcţional.

Prin păstrarea acestui bon, nu numai până la ieşirea din unitatea comercială, cum prevăd actualele dipoziţii legale, consumatorul de bunuri şi servicii fiscalizate, va putea beneficia, cel mai probabil după 1 ianuarie 2011, de o reîntoarcere a unor sume cheltuite sau de deducerea din impozitul global a acestora.

Aceasă măsură vine după ce numai în primul semestru al acestui an, Garda Financiara a suspendat activitatea comercială a peste 3.500 de firme, deoarece acestea fie nu aveau case de marcat, fie nu emiteau bonul fiscal pentru cumparator. Numărul firmelor suspendate din aceste două motive este dublu faţă de perioada ianuarie-iunie 2009.

Potrivit premierului, noua măsură va include toate produsele, de la pâine pânî la bunurile de folosinţă îndelungată, iar cei care îşi renovează casele sau apartamentele vor primi deduceri fiscale pentru materialele de construcţii şi serviciile achiziţionate doar dacă nu uită să ceară la final si bonul fiscal, conform unui articol prezentat de stiridebine.ro.

 

Eugen Farcaşiu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.