Vasile Negruşeri, unul din cei doi noi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a acordat în exclusivitate un interviu Gazetei de Bistriţa. El fost ales, în cadrul şedinţei ordinare de acum două săptămâni, cu o majoritate de 16 voturi de consilierii judeţeni democrat-liberali.

 
În urma unui vot dat alături de democrat-liberali, în Consiliul Judeţean, cu care colegii săi sociali-democraţi nu erau de acord, Vasile Negruşeri a fost exclus din Partidul Social Democrat. Deoarece se consideră un social-democrat convins, un om de stânga, acesta a depus contestaţie la Comisia de Arbitraj a partidului, pe lângă aceasta având la dispoziţie încă două căi de atac.
De profesie, Vasile Negruşeri este profesor de matematică, acesta ocupând în perioada guvernării social-democrate şi funcţia de inspector general şcolar al ISJ BN.
Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud afirmă că la baza voturilor sale care au susţinut anumite proiecte ale consilierilor democrat-liberali stă un singur motiv, şi anume faptul că judeţul bătea pasul pe loc.

Gazeta de Bistriţa: Când v – aţi început cariera politică?

Vasile Negruşeri: Cariera politică mi-am început-o în 1996, când am intrat în PSD.


Gazeta de Bistriţa:
Care este la ora actuală apartenenţa dumneavoastră politică?

Vasile Negruşeri: Este tot PSD. Şi în ’96 şi acum, tot aceeaşi culoare. Nu am fost în niciun alt partid politic înscris. Înainte de ’89 sigur că am fost în Partidul Comunist pentru că aşa era situaţia: cei mai buni studenţi erau şi membri de partid.


Gazeta de Bistriţa:
Care partid consideraţi că este mai aproape de convingerile dumneavoastră – Partidul Social Democrat sau Partidul Democrat-Liberal?

Vasile Negruşeri:
Eu sunt de stânga ca formaţiune şi ,sigur, toate acţiunile şi activităţile mele de până acum au fost îndreptate spre proiecte, programe sociale şi lucruri de acest gen, în folosul comunităţii.


Gazeta de Bistriţa:
Conducerea Consiliului Judeţean are un nou format. Cum catalogaţi această schimbare?

Vasile Negruşeri: Nu este o schimbare. Este o pornire, o intrare în normalitate. Trebuia să funcţioneze Consiliul Judeţean cu toate structurile conferite de legislaţie şi ne-am asumat răspunderea aceasta majoră să-l deblocăm cu toate consecinţele, chiar dacă algoritmul stabilit era altfel. Am ştiut şi am intrat şi eu în competiţie, ştiind că voi avea o majoritate. Altfel, se bătea pasul pe loc şi judeţul ar fi fost frustrat de nişte lucruri din cauza acestei bătălii între orgolii.

Gazeta de Bistriţa: Ce credeţi că se va schimba în următorii patru ani în cadrul Consiliului Judeţean şi la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud?

Vasile Negruşeri: Eu bănuiesc că va fi o convergenţă benefică pentru judeţul ăsta şi nu vor mai fi divergenţe din cauza cărora să se bată pasul pe loc în legătură cu administrarea judeţului.

Gazeta de Bistriţa: Care consideraţi că ar fi motivele pentru care preşedinteleConsiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, nu i-a acceptat ca şi vicepreşedinţi pe Mihai Bumbu şi Gheorghe Marinescu?

Vasile Negruşeri: Acum problema e că nu ştiu dacă e vorba de accept sau de refuz. Întotdeauna, în astfel de situaţii trebuie să existe o majoritate a opţiunilor pentru o anumită persoană. Liviu Rusu a avut experienţa pe care a avut-o, a cunoscut foarte bine competitorii care au intrat în joc şi în situaţia asta. Am primit şi eu votul de la el, preşedintele Liviu Rusu considerând că probabil sunt mai indicat la ora asta decât alţi competitori.

Gazeta de Bistriţa: Care sunt atuurile dumneavoastră faţă de Mihai Bumbu sau Gheorghe Marinescu?

Vasile Negruşeri: Nu e vorba de atuuri sau de … nu vreau să jignesc pe nimeni, dar sigur că şi-au atins o anumită maximă probabil şi nu au mai fost doriţi.

Gazeta de Bistriţa: În ciuda faptului că la nivel naţional guvernul este format din PSD şi PDL, la nivel local cele două formaţiuni politice par să nu îngroape securea războiului. Aceste aspecte se resimt şi în cadrul Consiliului Judeţean. Când credeţi că se va detensiona această situaţie?

Vasile Negruşeri:
Mă gândesc că o s-o îngroape, pentru că nu mai… s-a terminat… Sigur că în viaţa politică se întâmplă tot felul de lucruri, apare competiţia, apar idei de stânga şi de dreapta. În situaţia în care suntem acum, cele două partide trebuie să-şi dea mâna şi în plan local pentru ca judeţul să funcţioneze şi să fim reprezentanţii celor care ne-au ales. Cei care ne-au ales, nu ne-au ales pentru un război veşnic. Ne-au ales pentru a face ceva pentru ei.

Gazeta de Bistriţa: Cum vedeţi relaţia Consiliului Judeţean cu Primăria, în condiţiile în care pe vremea lui Gheorghe Marinescu şi Vasile Moldovan, colaborarea era una destul de tensionată?

Vasile Negruşeri: Eu cred că se va schimba total opţiunea în legătură cu Consiliul Judeţean şi cu Primăria Bistriţa – atât primarul, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean sunt oameni cu capul pe umeri, care vor avea, zic eu, o legătură foarte bună şi vor colabora pe proiecte şi pe dezvoltare.

Gazeta de Bistriţa: Care sunt obiectivele pe care vi le propuneţi să la îndepliniţi până la sfârşitul mandatului?

Vasile Negruşeri
: Mi-am primit fişa postului, voi răspunde în special de partea socială: învăţământ, învăţământul special, sănătate, sport, cultură, muzeu şi tot ce ţine de infrastructură şi de proiecte în domeniul respectiv. Mă gândesc şi la legături externe: proiecte, parteneriate culturale, schimburi de experienţă – în învăţământul special şi nevoi speciale atragere de fonduri şi de investiţii de dincolo – şi la parteneriate pe aceste probleme.

Mihaela Mocanu

2 COMENTARII

  1. Interesu’ poarta fesu’ !
    Inca un exemplu de „favoritisme” – zic „favoritisme” si nu nepotisme ca poate li s-au terminat neamurile devreme ce nu exista legaturi de rudenie intre alesi si votanti…Dar sa revenim la acel exemplu de „favoritism” : Va mai aduceti aminte de votul D-lui Negruseri impotriva partidului sau intr-o situatie cand tocmai acel vot inclina balanta puterii in favoarea PD-L PNL? Poate ca nu, dar daca veti cauta veti gasi si nu numai atat, veti gasi si ca personajul in cauza din cauza votului bucluclas a fost exclus din PSD, revenind apoi dupa o decizie contestata de acesta la organele competente in solutionarea de astfel de cazuri.
    Dupa un tam-tam voit sau nu, a urmat o perioada de tacere, dupa care…ghici din votul majoritar al cui a iesit Dl. Negruseri vicepreşedinţe ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Nasaud? Raspuns corect : PNL PD-L!
    Oare in toata aceasta „povestioara” cine are de castigat? Deocamdata nu stim, dar lasam timpul si in acelasi timp Gazeta de Bistrita sa „ancheteze” cazul.Dragilor, de la Gazeta de Bistrita…calare pe ei!

  2. Mult succes.Bun cunoscator a problemelor sociale si mai ales a invatamantului bistritean,din pozitia pe care o detioneti,puteti contribui la imbunatatirea lor continua in anii mandatului d-voastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.