Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Bistriţa-Năsăud (CCIA BN) a lansat luni proiectul strategic "Regions for Jobs" pentru şomeri, dar şi pentru persoanele inactive, proiect care se desfăşoară în trei judeţe.
Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi are o valoare totală de peste 12 milioane lei.

Prin intermediul proiectului promovat de CCIA BN se doreşte îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor şi persoanelor inactive în căutarea unui loc de muncă. Cel puţin 1.400 de persoane vor beneficia de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă durabil sau pentru iniţierea unei afaceri prin dezvoltarea de portofolii proprii, activităţi de mediere a muncii, cursuri pentru dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor, precum şi mobilitatea geografică.
"Prin acest proiect ne propunem să îmbunătăţim capacitatea de ocupare a şomerilor şi a persoanelor inactive, aplicând un sistem de măsuri cu caracter inovativ şi caracter activ. Tocmai de aceea am introdus în proiect un partener grec. Ca prim obiectiv specific, vom aplica modele inovative de atragere a grupului ţintă, vom utiliza consilierea, medierea, mentoring-ul. Al doilea obiectiv este de a consolida şi valida competentele dobândite anterior", a declarat, luni, managerul general al proiectului, Monica Mureşan, în cadrul unei conferinţe de presă.
La finalul acestor cursuri, participanţii vor primi diplome recunoscute de Ministerul Muncii. Astfel, persoanele care cunosc unele meserii, vor deveni calificate, primind atestate.
"Anticipăm ca până la sfârşit să avem şase centre de mediere a muncii acreditate, vom avea baze de date cu potenţialii angajatori şi cu potenţialii beneficiari. Vom organiza nouă burse ale locurilor de muncă. Minim 120 de persoane vor trebui să îşi certifice competenţele, iar 50 de persoane vor fi susţinute pentru a-şi face o afacere proprie sau să se angajeze" a mai precizat Monica Mureşan.
Valoarea totală a proiectului este de 12.170.676 lei, dintre care 10.443.629 lei nerambursabili. Contribuţia beneficiarului este de 234.215 lei.
Numărul minim de persoane se ridică la 1.400 de persoane, şomeri de toate vârstele şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Proiectul se desfăşoară în trei judeţe – Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Prahova, iar durata de implementare este de trei ani (1 iunie 2010 – 31 mai 2013). Parteneri în cadrul acestui proiect sunt CCIA BN, CCIA Prahova, CCIA Braşov şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA Grecia.

Simona Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.