Un judecător din Utah a declarat că o femeie de 74 de ani si partenera ei de o viață sunt în mod legal căsătorite, la trei luni dupa ce una dintre femei a murit.  

Judecătorul Patrick Corum a declarat că Bonnie Foerster este în mod legal căsătorită cu Beverly Grossaint, care a murit în luna mai în Salt Lake City, la vârsta de 82 de ani.

Avocatul cuplului a declarat ca acest caz este într-adevar ciudat, dar nu fără precedent.

Utah permite cuplurilor să ceară în instanță recunoașterea căsătoriei fără o ceremonie oficială. Căsătoria persoanelor de același sex a devenit legală in statul american în 2013.

Pentru ca acest lucru să se întâmple partenerii trebuie să aibă vârsta legală, să fie capabili să intre într-o căsătorie, să trăiască sau să fi trăit împreună, să se trateze reciproc ca și cum ar fi căsătoriți și să se prezinte social ca fiind un cuplu.

Cele doua femei au îndeplinit toate aceste codiții, formând un cuplu de peste 50 de ani și locuind împreună încă din anul în care s-au cunoscut, 1968.

Sursă: BBC

1 COMENTARIU

  1. Deci si la ei … ” mori ” pana iti vezi un interes rezolvat in instantele de judecata !
    Si inca vin in Romania su tot felul de „curiosi ” … ai ” disaporei ” sa ne critice si sa incverce ei sa ne dicteze cum sa traim aici… acasa pe pamantul nostru romanesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here