Vânătoare de oameni în curs de desfășurare în Belgia, pentru capturarea lui Jürgen Conings, un soldat belgian care a furat mai multe arme și a dezertat. Vânătoarea de oameni a început la data de 18 mai 2021, după ce s-a descoperit că Conings furase mai multe arme din cazarma militară din Leopoldsburg în ziua precedentă. De asemenea, au fost găsite scrisori de adio care conțineau amenințări violente la adresa guvernului belgian și a unor virologi proeminenți (în legătură cu pandemia COVID-19).

Jürgen Conings (născut la Maaseik, 28 septembrie 1974) este caporal în componenta aeriană belgiană și instructor de tir. Este un fost soldat de elită și lunetist experimentat. De-a lungul carierei sale, a participat la unsprezece misiuni externe în: Iugoslavia, Bosnia, Kosovo, Liban, Irak și Afganistan.

Luni, 17 mai 2021, Conings a lăsat trei scrisori de adio, în care a declarat că se va opune măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, adoptate de guvernul belgian. El a amenințat că va ataca, printre altele, guvernul, armata și virusologii. Timp de două ore, a cercetat împrejurimile reședinței private a lui Marc Van Ranst (medic belgian în sănătate publică și profesor de virologie la Katholieke Universiteit Leuven și la Institutul Rega pentru Cercetări Medicale. La 1 mai 2007, a fost numit comisar interministerial de către guvernul federal belgian pentru a pregăti Belgia pentru o pandemie de gripă) și a familiei sale. Marți, 18 mai, Conings și-a lăsat decorațiile militare pe mormântul părinților săi din Peer. Armata belgiană a fost alertată de dispariția sa și a început o vânătoare de oameni. Joi, 20 mai, procuratura federală a început o anchetă judiciară împotriva lui Conings pentru: ,,tentativă de omor și posesie ilegală de arme de foc în context terorist.” La 22 mai, numele lui Conings a fost adăugat pe lista de notificare roșie a Interpolului.

Conings a putut conta pe sprijinul mai multor persoane și organizații de extremă dreapta. Teroristul de extremă dreapta Tomas Boutens îl cunoștea pe Conings și și-a exprimat sprijinul.

Mai multe detalii, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here