HIV
HIV

Echipa de cercetători de la Universitatea din Amsterdam susțin că au reușit să elimine virusul HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genetică CRISPR, prezentând pe scurt descoperirile lor la o conferință medicală, care avut loc în această săptămână.

Tehnologia CRISPR, câștigătoare a Premiului Nobel, acționează ca o foarfecă, la nivel molecular, care taie ADN-ul, astfel încât porțiunile infectate să poată fi îndepărtate, scrie Digi24.

Scopul acestei descoperiri este ca organismul să scape în întregime de acest virus, iar pentru averifiuca acest aspect este nevoie de mai multă muncă și cercetare pentru a se verifica dacă este sigur și eficient.

James Dixon, profesor asociat la Universitatea din Nottingham susține că aceste descoperiri necesită mai multe examinări. Expertul în virusuri la Institutul Francis Crick din Londra, Jonathan Stoye că procesul de eliminare HIV din celule a fosy unul extrem de dificil.

„Efectele în afara țintei tratamentului, cu posibile efecte secundare pe termen lung, rămân o preocupare. Prin urmare, ar putea trece mulți ani înainte ca orice astfel de terapie bazată pe Crispr să devină comună, chiar presupunând că se poate dovedi că este eficientă”, a spus expertul în virusuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.